Σοκάρει η φωτογραφία με τον μετανάστη ή πρόσφυγα που απειλεί να πετάξει το μωρό του εναντίον των ανδρών του λιμενικού την Τετάρτη το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην πύλη Ε3, μετά την ενημέρωση που παρείχαν τρεις γενικοί γραμματείς υπουργείων στους πρόσφυγες. Η ενημέρωση έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κατόπιν αιτήματος των στελεχών της κυβέρνησης και αφορούσε στην προσπάθεια να αδειάσει ο χώρος.

Προκλήθηκε ένταση με τους πρόσφυγες να φωνάζουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από το λιμάνι, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικράτησε είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο τηλεοπτικός και φωτογραφικός φακός με τον άνδρα σε έξαλλη κατάσταση να κραδαίνει ένα βρέφος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, «αλγεινή αίσθηση προκάλεσε σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους η απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος, εικόνα που ήδη έχουν παρακολουθήσει έκπληκτοι χιλιάδες τηλεθεατές. Η πράξη αυτή είναι καταδικαστέα. Θα διαταχθεί έρευνα».