Μπαρτσελόνα και Μπάγερν νίκησαν Ατλέτικο Μαδρίτης (2-1 με ανατροπή) και Μπενφίκα (1-0) και απέκτησαν μικρό προβάδισμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Καμπ Νου, η Μπαρτσελόνα είχε την πρώτη καλή στιγμή (19’, κεφαλιά του Νεϊμάρ άουτ ), αλλά αυτή που πέτυχε γκολ ήταν η Ατλέτικο. Σκόρερ ο Φερνάντο Τόρες στο 25’ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του Κόκε. Η Ατλέτικο είχε ακόμα μία καλή στιγμή, αλλά ο Τερ Στέγκεν εξουδετέρωσε το σουτ του Γκριεζμάν (31’). Ολα άλλαξαν όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, καθώς η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Τόρες αποβλήθηκε καθώς δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες σε έξι λεπτά!

Στο β’ μέρος, η Μπαρτσελόνα έχοντας την αριθμητική υπεροχή πίεσε την καλά οργανωμένη άμυνα της Ατλέτικο. Στο 51’ ο Νεϊμάρ είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ τη λύση έδωσε ο Λουίς Σουάρες ο οποίος ισοφάρισε στο 63’. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε την πίεση και ο Σουάρες σκόραρε και πάλι (74′), αυτή τη φορά με κεφαλιά (από σέντρα του Ντάνι Αλβες), για να δώσει να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Στην Αλιάντς Αρένα, η Μπάγερν κατάφερε να προηγηθεί στο 2’ με κεφαλιά του Βιδάλ. Η γερμανική ομάδα είχε την κατοχή και πίεσε την Μπενφίκα. Στο 20’ ο Εντερσον εξουδετέρωσε το σουτ του Τόμας Μίλερ, ενώ στο 36’ σε κεφαλιά του Βιδάλ, η μπάλα πέρασε άουτ.

Ιδιο σκηνικό και στο β’ μέρος, με τη Μπάγερν να έχει 64% κατοχής μπάλας και να προσπαθεί για ένα ακόμα γκολ. Την πρώτη καλή στιγμή του β΄μέρους είχε όμως η Μπενφίκα (57’), όταν ο Νόιερ εξουδετέρωσε σουτ του Ζόνας. Στο 81’ η Μπάγερν πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Εντερσον απέκρουσε το σουτ του Ριμπέρι. Στο 89′ η ομάδα της Βαυαρίας έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Λεβαντόφσκι αντί να σουτάρει από εξαιρετική θέση, προσπάθησε να δώσει πάσα. Στη βασική ενδεκάδα της Μπενφίκα ήταν ο Μήτρογλου, ενώ ο Σάμαρης μπήκε ως αλλαγή στο 89′