Με πονοκέφαλο ξύπνησε χθες η Μπαρτσελόνα για να προετοιμαστεί για τον αποψινό πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καμπ Νου.

Η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να πονά, όσο κι αν προσπαθεί να το κρύψει ο Λουίς Ενρίκε. Ο πόνος ενισχύθηκε από την αποκάλυψη πως ο Λιονέλ Μέσι ίδρυσε μαζί με τον πατέρα του Χόρχε εξωχώρια εταιρεία μία ημέρα μετά την απαγγελία εναντίον τους κατηγοριών για φοροδιαφυγή, στις 13 Ιουνίου 2013.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε και το δημοσίευμα της «Εκίπ» σύμφωνα με το οποίο η Παρί Σεν Ζερμέν έχει κατατάξει τον Νεϊμάρ στην πρώτη θέση της λίστας με τους παίκτες που ενδιαφέρεται να αποκτήσει το καλοκαίρι και δεν θα διστάσει να ενεργοποιήσει τη ρήτρα του που φτάνει τα 193 εκατ. ευρώ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ξυπνά άσχημες μνήμες στην Μπαρτσελόνα. Πριν από δύο χρόνια οι ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά στην προημιτελική φάση, με τους Ροχιμπλάνκος να παίρνουν την πρόκριση και να διακόπτουν ένα σερί πέντε παρουσιών των Μπλαουγκάνα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγες εβδομάδες αργότερα τους έκλεψαν και τον τίτλο στο πρωτάθλημα αποσπώντας ισοπαλία στο Καμπ Νου.

Η κακή εικόνα της περίφημης επιθετικής τριπλέτας της Μπάρτσα –Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες –στο clasico φυσικά προβληματίζει τους φίλους των Μπλαουγκράνα.

«Δεν είναι μηχανές. Είναι οι καλύτεροι παίκτες στις θέσεις τους, αλλά δεν είναι ανίκητοι, ούτε ανυπέρβλητοι» είπε ο Λουίς Ενρίκε απομυθοποιώντας το MSN. Πρόσθεσε πως έχει τυφλή εμπιστοσύνη στους παίκτες του και θεωρεί πως η ήττα από τη Ρεάλ θα αποτελέσει κίνητρο.

Ο Πικέ, που ήταν στο πλευρό του Λουίς Ενρίκε στη συνέντευξη Τύπου, ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε από τους συμπαίκτες του να «πνίξουν» την Ατλέτικο, ενώ διαβεβαίωσε πως ο Νεϊμάρ «δεν πάει πουθενά».

– Στο δεύτερο αποψινό παιχνίδι η Μπάγερν υποδέχεται μια από τις καλύτερες «πελάτισσές» της, την Μπενφίκα, την οποία έχει αποκλείσει στο παρελθόν τρεις φορές σε νοκάουτ ματς και θέλει να αποφύγει δράματα όπως αυτό που έζησαν οι Βαυαροί στο ματς με τη Γιουβέντους.

Είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσει βασικός ο Κώστας Μήτρογλου, τον οποίο η Ντόρτμουντ ήθελε για αντικαταστάτη του Λεβαντόφσκι όταν ο τελευταίος πήγε στην Μπάγερν.