Μερική αμνηστία σ’ όσους επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους από την Ελβετία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Δεν θα διαγράψουμε κάθε ευθύνη, αλλά θα δώσουμε κίνητρα» στους Έλληνες καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, δήλωσε ενδεικτικά ο αρμόδιος υπουργός, προαναγγέλλοντας τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως εξήγησε, το νομοθέτημα αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών και εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.

Ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μειώσει τα πρόστιμα και τις επιβαρύνσεις για τέτοιου είδους υποθέσεις, τονίζοντας ωστόσο, ότι τα αδήλωτα ποσά θα φορολογούνται με συντελεστή άνω του 10 – 15%.

Ερωτηθείς για τη λίστα Λαγκάρντ, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι έχουν επιβληθεί έως τώρα, πρόστιμα άνω των 200 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές αρχές ελέγχουν συνδυαστικά όλες τις υπάρχουσες λίστες.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, παραδέχθηκε ότι θα «θα ληφθούν ορισμένα μέτρα, τα οποία θα επιβαρύνουν κάποιους φορολογούμενους, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται σκληρά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από