Φουντώνει, όπως όλα δείχνουν , ο εμφύλιος πόλεμος στο χώρο της Δικαιοσύνης.Μία ημέρα μετά τη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για θέματαΔικαιοσύνης, η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία με

αναφορά της είχε καταγγείλει παρεμβάσεις του Αναπληρωτή ΥπουργούΔικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου περνά στην … αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα μα αναφορά που υπέβαλε στην Εισαγγελέα του ΑρείουΠάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ο δικηγόρος της Θέμις Σοφός ζητείται ηδιενέργεια κατεπείγουσας έρευνας.

Η εισαγγελική λειτουργός στην πολυσέλιδη αίτησή της προς τηνΕισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρεται στα όσα ελέχθησαν χθες στηΒουλή κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σε επίπεδο πολιτικώναρχηγών, επισυνάπτοντας ειδικά την ομιλία του αναπληρωτή υπουργούΔικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντησηπου είχε με την εισαγγελέα Τσατάνη με δική της πρωτοβουλία καιαντέκρουσε τις σε βάρος του καταγγελίες.

Από την παράθεση των όσων ανέφερε ο υπουργός στη Βουλή, κατά τηνεισαγγελέα, προκύπτουν νεότερα στοιχεία που πρέπει να διευρενηθούνσχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και τους χειρισμούς εισαγγελικώνλειτουργών, ενώ αφήνει υπαινιγμούς για παραβιάσεις της μυστικότητας της διαδικασίας.

Απευθύνεται στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την οποία ζητάπαρέμβαση και κατεπείγουσα έρευνα αναφέροντας αναλυτικά τις διατάξειςπου καθορίζουν τις πειθαρχικές έρευνες σε βάρος των εισαγγελέων καιτων δικαστών.