Αποχώρησαν πριν από λίγο οι πρόσφυγες, που κρατούσαν κλειστή από χθες το μεσημέρι την ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο ύψος του Πολυκάστρου, ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Η αστυνομία έδωσε τον δρόμο στην κυκλοφορία και τη διέλευση από την αερογέφυρα Πολυκάστρου, που ήταν επίσης αποκλεισμένη.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι πρόσφυγες πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στην αερογέφυρα του Πολυκάστρου, στην εθνική οδό, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Οι πρόσφυγες έχουν έστησαν ακόμη και σκηνές στη μέση του δρόμου, με τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη να αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, καθώς μέσα από το Πολύκαστρο περνούν φορτηγά.

«Αρχίζω να φοβάμαι» ανέφερε ο κ. Γκουντενούδης στο Mega, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφυγες υποκινούνται από ελληνικές ομάδες, χωρίς να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές. «Κάνω έκκληση να δώσουν εντολή στην αστυνομία να ανοίξει τον δρόμο και να εκκενωθεί η Ειδομένη για να βρούμε την ησυχία μας» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Την Τετάρτη
Την Τετάρτη περίπου 500 πρόσφυγες από το κέντρο προσωρινής μετεγκατάστασης Νέας Καβάλας πραγματοποίησαν πορεία ως την είσοδο του Πολυκάστρου και στη συνέχεια μια ομάδα 100-150 ατόμων προχώρησε σε αποκλεισμό της αερογέφυρας και λίγη ώρα αργότερα (γύρω στη μία μετά το μεσημέρι) και της ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης-Ευζώνων.

«Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στον ελληνικό λαό, απλώς θέλαμε να καταδείξουμε το πρόβλημά μας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μανάρ από τη Συρία, εξηγώντας ότι οι συνθήκες διαμονής στη σκηνή είναι πολύ δύσκολες, ιδίως για τα παιδιά.

«Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν όπως όλα τα παιδιά. Να πηγαίνουν σχολείο για να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία και να επιστρέφουν σε ένα σπίτι, όπου θα αισθάνονται ασφαλείς» τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από