Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Σούπερ Λιγκ, ο Πανθρακικός υποβιβάστηκε και μαθηματικά μετά τη σημερινή του ήττα από τον Ατρόμητο με 1-0 στην Κομοτηνή. Το γκολ του Λε Ταλέκ στο 21΄ έκρινε τη συνάντηση της 27ης ημέρας του πρωταθλήματος.

Ένα μεγάλο θαύμα χρειαζόταν ο Πανθρακικός για να παραμείνει στην κατηγορία των μεγάλων, καθώς εδώ κι αρκετό καιρό η ομάδα της Θράκης έμοιαζε να είχε αποδεχτεί το… πεπρωμένο της.

Ο Ατρόμητος, που δεν ξεκίνησε καλά το ματς και που δεν είχε καθόλου άγχος, κατάφερε στην πρώτη του οργανωμένη επιθετική προσπάθεια στο ματς να προηγηθεί με το πλασέ του Λε Ταλλέκ μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Σουμπίνιο.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς ένα λεπτό αργότερα, με τον Ούμπιδες να πιάνει το σουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 45΄ οι Περιστεριώτες «άγγιξαν» το 2-0. Το πλασέ του Ματέι όμως δεν ήταν καλό και ο Αθανασιάδης μπλόκαρε εύκολα.

Οι Περιστεριώτες ήταν χαλαροί στον δεύτερο μέρος και κινδύνεψαν στο δίλεπτο 55΄-56΄ από τα σουτ των Ίγκορ και Χασομέρη, με τον Τραϊανό Δέλλα να βάζει τις φωνές στους ποδοσφαιριστές του για τον τρόπο που αγωνίζονταν.

Παρά τη διάθεση που έδειξε για να ισοφαρίσει ο Πανθρακικός και τις ευκαιρίες που είχε δεν τα κατάφερε και ο Ζόραν Στοΐνοβιτς συνέδεσε το ντεμπούτο του στον πάγκο ως πρώτος προπονητής με τον (μαθηματικό) υποβιβασμό της ομάδας της Κομοτηνής.

Διαιτητής: Γ.Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Χασομέρης, Λαδάκης, Ιγκορ, Αθανασιάδης – Μπρίτο

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ζ.Στοΐνοβιτς): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Χρήστου, Τσιάρας (74΄ Μπαϊκαρά), Ηλιάδης, Λαδάκης, Χασομέρης (84΄ Μουδούρογλου), Ντιγκινί, Ίγκορ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ.Δέλλας): Μπάρκας, Φυτανίδης, Μπρίτο, Ουσέρο, Ματέι (81΄ Γροντής), Ούμπιδες, Λε Ταλέκ (87΄ Παπαδόπουλος), Κιβρακίδης, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Σουμπίνιο (62΄ Στόιτσεφ).