Μετά από ένα συναρπαστικό και επεισοδιακό ματς, η Βιγιαρεάλ υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2 την Μπαρτσελόνα στο «Μαδριγάλ» και διέκοψε το σερί των 12 νικών που μετρούσαν οι «μπλαουγκράνα» στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Οι Καταλανοί προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν φρικτά παράπονα από τη διαιτησία, αφενός για το μη καταλογισμό φάουλ σε χέρι του Πικέ (που θα έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα), αφετέρου για το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του Νεϊμάρ, με το οποίο ο Βραζιλιάνος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ακόμη κι έτσι όμως, και με τον Μαρθελίνο στην εξέδρα καθώς αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, το «κίτρινο υποβρύχιο» κατάφερε να επιστρέψει στο β΄ μέρος και να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό, στη μάχη που δίνει για έξοδο στο Champions League.

Όσο για τη Μπαρτσελόνα, δεν… έπαθε και τίποτα με την ισοπαλία, αφού αύξησε τη διαφορά της στους εννέα βαθμούς από τη δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης (έχασε το Σάββατο από τη Σπόρτινγκ Χιχόν), ενώ επέκτεινε στα 39 παιχνίδια το αήττητο σερί της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα χορταστικό ματς, νίκησε στο Μπερναμπέου τη Σεβίλλη 4-0. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είχε 18 τελικές, όμως, σίγουρα δικαίωμα στο γκολ είχε και η Σεβίλλη. Στο 6′ ο Μπενζεμά στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του άνοιξε το σκορ. Στο 27′ η Σεβίλλη κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Κέιλορ Νάβας απέκρουσε το σουτ του Γκαμεϊρό. Στο 58′ κέρδισε πέναλτι η Ρεάλ, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστειλε τη μπάλα άουτ!

Δύο λεπτά αργότερα η Ρεάλ είχε δοκάρι με τον Μπέιλ και στο 64′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε για το 2-0. Στο 66′ ο Μπέιλ πέτυχε το τρίτο γκολ της Ρεάλ και το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Χεσέ στο 85′.