Με ένα γκολ του Μενδρινού στο 14ο λεπτό, ο Πλατανιάς πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Βέροιας, σε αναμέτρηση για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι Χανιώτες με την επιτυχία αυτή ανέβηκαν (προσωρινά τουλάχιστον) στην έκτη θέση της κατάταξης με 35β. και ελπίζουν ακόμη και σε πρόκριση στα πλέι-οφ.

Με το βαθμολογικό άγχος να έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί, οι δύο ομάδες προσπάθησαν από την αρχή να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Πρώτος απείλησε ο Πλατανιάς, μόλις στο 3ο λεπτό, με το σουτ του Μενδρινού να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Άρτσε στο 8΄ για τους γηπεδούχους.

Η κρητική ομάδα άνοιξε το σκορ στη δεύτερη ευκαιρία της, στο 14΄, όταν ο Στανισάβλιεβιτς έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά, ο Ανγκούλο στο πρώτο δοκάρι προσπάθησε να πλασάρει, ο Λόπεθ απέκρουσε αλλά ο Μενδρινός που ακολουθούσε έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία.

Μετά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους παίκτες του Γιώργου Παράσχου να διατηρούν σχετικά εύκολα τον έλεγχο. Θα μπορούσαν μάλιστα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 33΄, όμως ο Τζόναθαν Λόπεθ έδιωξε σε κόρνερ του σουτ του Αποστολόπουλου. Η πρώτη… ένδειξη αντίδρασης της Βέροιας ήρθε στο 43΄, με την κεφαλιά του Σιόντη που απέκρουσε ο Σωτηρίου, ενώ το σουτ του Μαγέφσκι ένα λεπτό αργότερα δεν βρήκε στόχο.

Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος πέρασε στον αγώνα τον Αμπντούν για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά ήταν και πάλι ο Πλατανιάς που έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Λόπεθ να νικάει στο τετ-α-τετ τον Μουνάφο (57΄). Όλες οι προσπάθειες της Βέροιας σταμάτησαν στην πολύ καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των Κρητών, που κράτησαν μάλον εύκολα τη νίκη και πλέον δικαιούνται να ονειρεύονται ακόμη και Ευρώπη.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Μαραγκός, Γιαννούλης – Ανγκούλο, Ράμος

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Λόπεθ, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μαραγκός, Μαλόν (68΄ Νέτο), Σιόντης (46΄ Αμπντούν), Άρτσε, Μαγέφσκι (69΄ Ναζλίδης), Καϊκούτ, Γιουσούφ, Ανάκογλου.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (90΄+ Μιλούνοβιτς), Μουνάφο (90΄+ Γουνδουλάκης), Ράμος (60΄ Βαλεριάνος), Ανγκούλο, Στανισάβλιεβιτς.