Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε την Πέμπτη πως παρατηρεί κάποιες δυσκολίες εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εκπλήρωση των όρων της συμφωνίας για την μεταναστευτική κρίση, αλλά εξέφρασε την ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα από τις σημερινές συζητήσεις στις Βρυξέλλες.

«Παρατηρούμε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες εντός της ΕΕ… ως προς την εκπλήρωση αυτών των όρων (της τουρκικής πρότασης)», δήλωσε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Αγκυρας.

«Τις συζητήσαμε αυτές με την (γερμανίδα καγκελάριο) Ανγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήσαμε την περασμένη εβδομάδα και με τον (πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ όταν αυτός βρισκόταν στην Αγκυρα», τόνισε κατά την αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως δεν θα δεχτεί καμία συμφωνία που θα μετατρέπει την Τουρκία σε μια «ανοιχτή φυλακή» για τους μετανάστες.

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία πρόταση η οποία θα μετατρέπει την Τουρκία σε ανοιχτή φυλακή μεταναστών. Ολοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό… Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια καλή έκβαση για την Τουρκία, για την Ευρωπαϊκή Ενωση και για τους μετανάστες», σημείωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από