Η Λίβερπουλ προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς έφερε 1-1 στο Ολντ Τράφορντ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο πρώτο παιχνίδι στο Ανφιλντ, η Λίβερπουλ είχε νικήσει 2-0.

Η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Μαρσιάλ στο 32′ και η Λίβερπουλ ισοφάρισε λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου με γκολ του Κουτίνιο.

Η Μπράγκα νίκησε 4-1 την Φενέρμπαχτσε, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι. Η τουρκική ομάδα τέλειωσε το ματς με οκτώ παίκτες καθώς αποβλήθηκαν οι Τοπαλ (66′), Ποτούκ (87′) και Βολκάν Τσεν (90+4).

Η ομάδα-θαύμα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι η Σπάρτα Πράγας, που προκρίθηκε με τρόπο… εκκωφαντικό στους προημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι πρωταθλητές Τσεχίας του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ, Πέταρ Σκάζνι, διέλυσαν 3-0 τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» της Ρώμης και έκαναν ξανά την Ευρώπη να παραμιλάει, καθώς παραμένουν αήττητοι σε 12 αγώνες στη διοργάνωση.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Πράγα, έδινε στους «Λατσιάλι» το θεωρητικό πλεονέκτημα, το οποίο φρόντισαν να… εξαφανίσουν από τα πρώτα 12 λεπτά οι Ντότσκαλ (10′) και Κρέιτσλ (12′), για να έλθει ακόμα ένα γκολ του Γιούλις στην εκπνοή του ημιχρόνου και να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην πρόκριση της Σπάρτα.

Τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 0-0 (0-2)

Βαλένθια (Ισπανία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 2-1 (0-1)

Λάτσιο (Ιταλία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 0-3 (1-1)

Μάντσεστερ Γιουν. (Αγγλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-1 (0-2)

Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 0-1 (1-3)

Τότεναμ (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 1-2 (0-3)

Μπράγκα (Πορτογαλία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 4-1 (0-1)

Σεβίλη (Ισπανία)-Βασιλεία (Ελβετία) 3-0 (0-0)