Την Κυριακή 20 Μαρτίου ξεκινάει το πιο γρήγορο μηχανοκίνητο πρωτάθλημα στον κόσμο. Η Formula1 είναι έτοιμη να ξεκινήσει την 67η περίοδο της, σε μια εποχή που και αυτή περνάει την …κρίση της. Ομάδες, τεχνικοί, μηχανικοί και πίστες είναι έτοιμες. Πρώτη – όπως κάθε χρόνο – η Μελβούρνη.

Όπως ανέφερε και η Pirelli, αποκλειστικός και φέτος προμηθευτής των ελαστικών και για τις 11 ομάδες, η διαδρομή στο Άλμπερτ Παρκ αποτελείται από δημόσιους δρόμους ενώ οι διαμήκεις δυνάμεις που ασκούνται είναι μεγαλύτερες από τις πλευρικές. Επίσης, το πίσω αριστερά ελαστικό ταλαιπωρείται περισσότερο και αυτό πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί.

Ο Πολ Χέμπρι, αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, λίγο πριν ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα δήλωσε: «Έχουν γίνει πολύ μεγάλες αλλαγές όσον αφορά στους κανονισμούς των ελαστικών σε σχέση με το 2015. Περιμένουμε λοιπόν οι επιλογές στρατηγικής να έχουν αντίστοιχα μεταβληθεί όχι μόνο όσον αφορά στις ομάδες αλλά και στον κάθε οδηγό ξεχωριστά. Στην πραγματικότητα οι επιλογές στρατηγικής για το Άλμπερτ Παρκ ξεκίνησαν από πέρυσι όταν κάθε ομάδα επέλεξε τα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσει. Όμως μόνο πριν λίγες μέρες αποκάλυψε ο καθένας την επιλογή του, σαν ένα παιχνίδι πόκερ. Την Κυριακή το απόγευμα, στη Μελβούρνη θα φανεί ποιος έκανε τις σωστές επιλογές».