Ενώ η Τουρκία προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τη νέα βάρβαρη επίθεση στο κέντρο της πρωτεύουσας -και προχωρά σε αντίποινα εναντίον του ΡΚΚ- ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου διαπιστώνει πως «δυστυχώς, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την τρομοκρατία». Ανάλογα σχόλια γνωστού αρθρογράφου είχαν προκαλέσει προηγουμένως κατακραυγή στο Διαδίκτυο.

Mε τον αριθμό των νεκρών στους 37, η αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι δράστες της επίθεσης ήταν ένας άνδρας και μία γυναίκα «διασυνδέσεων με το ΡΚΚ».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για το μακελειό. Έχουν ήδη τεθεί υπό κράτηση έντεκα άτομα σε σχέση με την επίθεση και ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε ότι «υπάρχουν πολύ σοβαρές, σχεδόν σίγουρες ενδείξεις που δείχνουν προς την αποσχιστική οργάνωση», εννοώντας τους Κούρδους.

Ενδεικτικός του σοκ είναι ο αντίκτυπος που είχε στην τουρκική δημόσια σφαίρα η ηχηρή αναφορά του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ισμαήλ Ρουστού Τζιρίτ.

«Δυστυχώς, η χώρα μας πρέπει να μάθει να ζει με την τρομοκρατία, αλλά οι δράστες, αυτοί που θέλουν να πετύχουν μέσω του τρόμου τους στόχους του, πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα τα καταφέρουν ποτέ» είπε, όπως μεταδίδει η Hurriyet.

Σωρεία αντιδράσεων στο Διαδίκτυο είχε προκαλέσει νωρίτερα ανάλογη εκτίμηση του φιλοκυβερνητικού αρθρογράφου Αμπντουλκαντίρ Σελβί. Όπως ήταν φυσικό, τα σχόλια είχαν προκαλέσει καταιγίδα αντιδράσεων που έβλεπαν «παράδοση απέναντι στην τρομοκρατία».