Φιέστα με γύρο θριάμβου, είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μπροστά στους φίλους τους μετά τη μεγάλη νίκη (3-1) στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Με δύο γκολ στο τελευταίο τρίλεπτο, οι πρωταθλητές, έκλεισαν – ουσιαστικά – τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο ο οποίος από την πλευρά του κλείνει μια από τις χειρότερες σεζόν της ιστορίας του, μόνο με δύο ισοπαλίες στα έξι ντέρμπι της χρονιάς και 25 βαθμού πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό με αποκλεισμό από την Καμπάλα στην Ευρώπη και τον Ατρόμητο στο κύπελλο.

Όταν ο Μάρκο Σίλβα, αποφάσισε να ενισχύσει τα άκρα, ο Ολυμπιακός έγινε πολύ πιο απειλητικός την ίδια ώρα που ο κορυφαίος – μαζί με τον Βιγιαφάνες – παίκτης των πρασίνων (Λέτο) είχε παραδώσει πνεύμα και λογικά ζήτησε αλλαγή. Ο Αργεντίνος ήταν η ευχάριστη έκπληξη (ο Στραματσόνι τον ξεκίνησε βασικό) και έκανε τη διαφορά στο πρώτο μέρος, όπου ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα εάν ο Ταυλαρίδης δεν έχανε την ευκαιρία του αγώνα.

Το γρήγορο γκολ του Μάρκους Μπέργκ (3’) από έξοχη μεταβίβαση του Λέτο και πλασέ του Σουηδού δεν έδωσε μόνο το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό αλλά και άγρια ομορφιά στο παιχνίδι. Με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να αποκτούν ψυχολογία και να πατούν καλύτερα στο γήπεδο καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να φτιάξει παιχνίδι από τα άκρα, δεδομένου ότι για πρώτη φορά ο Μάρκο Σίλβα έβαλε ταυτόχρονα Καμπιάσο, Ντομίνγκες, Φορτούνη και Φουστέρ !

Στο 28’ ο Στάθης Ταυλαρίδης έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, όταν βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο στα δύο μέτρα, αλλά ο Ισπανός έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το σημείο είχε 66% κατοχή έναντι μόλις 34% του Παναθηναϊκού, ο οποίος όμως είχε όλη την ουσία, ένα γκολ και μια κλασσική ευκαιρία. Η τριάδα Λέτο-Βιγιαφάνιες-Μπέργκ έκαναν μεγάλη δουλειά

Οι Πειραιώτες άγγιξαν την ισοφάριση στο 32’ όταν ο Φουστέρ έπιασε τρομερό σούτ στην κίνηση που πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Στιλ. Ουσιαστικά η πρώτη κλασσική ευκαιρία των γηπεδούχων.

Στο 38’ ο Καμπιάσο ισοφάρισε με τρομερό σουτ, με τον επόπτη Δημητριάδη να σηκώνει αρχικά τη σημαία του καθώς ήταν εκτεθειμένος ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος όμως δεν έκανε καμία κίνηση προς τη μπάλα ούτε ήταν μπροστά στον Λούκ Στιλ συνεπώς δεν επηρέαζε τη φάση. Για αυτό και μετά από συνεννόηση με τον διαιτητή του αγώνα, τον Γιώργο Κύζα, έδειξε σέντρα.

Εκείνη τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έκανε ανάρτηση στο λογαριασμό της ομάδας στο facebook, με την οποία εξέφραζε τη διαμαρτυρία του («Ο επόπτης σηκώνει τη σημαία και υποδεικνύει οφσάιντ, αλλά ο Κύζας το παίρνει πάνω του…1-1»).

Στο 55’ ο Τσόρι άφησε πολύ έξυπνα τη μπάλα στον Φουστέρ, ο οποίος όμως προσπάθησε να σκοράρει με πλασέ, ενώ ήταν μόνος του και μπορούσε να μπει στην περιοχή. Στο 68’ ο Μαζουακού άγγιξε το γκολ, αλλά το δυνατό σούτ που επιχείρησε έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στιλ.

Ο κήπερ του Παναθηναϊκού έκανε μεγάλη απόκρουση στο 73’ σε απ’ ευθείας φάουλ του Φορτούνη κρατώντας την ισοπαλία.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 77’ όπου ο Μαμούτε, εκμεταλλευόμενος μια έξοδο του Ρομπέρτο, πλάσαρε άουτ σε κενή εστία. Μεγάλη ευθύνη του Μιλιβόγιεβιτς στη φάση εκείνη που έχασε και πάλι τον Μπέργκ.

Στο 87’ ο Ντα Κόστα, πήρε την κεφαλιά μετά από το κόρνερ του Φορτούνη και έκανε το 2-1, ενώ στο 89′ ο Ιντέγε εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ταυλαρίδη, έκλεψε τη μπάλα και πλάσαρε τον Στιλ για το τελικό 3-1.

Ο Σίλβα στο τελευταίο δεκάλεπτο τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας μαζί με τον Ιντέγε, τόσο τον Πουλίδο όσο και τον Ερνάνι, πηγαίνοντας για την νίκη και δικαιώθηκε.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (81’ Πουλίδο), Ντομίνγκες (62’ Πάρντο), Φορτούνης, Φουστέρ (81’ Ερνάνι), Ιντέγε.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Ταυλαρίδης, Μολέντο, Μέστο, Πράνιτς, Κουτρουμπής (90′, Πέτριτς), Ζέκα, Αμπέντ, Βιγιαφάνιες (71’ Εσιέν), Μπεργκ, Λέτο (74’ Μαμούτε).