«Πέρα από τη νίκη και την ποιότητα που έδειξε η ομάδα μας, είμαι διπλά ευτυχισμένος για την ποιότητα που έδειξε επίσης ο κόσμος μας, δίνοντας το παράδειγμα και μια εκπληκτική εικόνα».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του αλλά και από το γεγονός ότι οι φίλοι της ομάδας πήραν άριστα σε ένα ακόμα ντέρμπι.

Οσο για το ρίσκο που πήρε στο τέλος με τις αλλαγές, ο Πορτογάλος πρόσθεσε: Έπρεπε να αντιδράσουμε και να ρισκάρουμε από νωρίς επειδή χάναμε. Δεν παίζουμε ποτέ για την ισοπαλία και ειδικά στο γήπεδό μας. Ρισκάραμε με τον Μιλιβόγιεβιτς – που τον αφήσαμε μόνο του πίσω στο κέντρο – και βάλαμε πιο επιθετικούς παίκτες όπως ο Ερνάνι και ο Πουλίδο.

Επίσης η νίκη μας αποκτά μεγαλύτερη αξία από το γεγονός αφ’ ενός ότι τελείωσε με αυτό τον τρόπο μια εβδομάδα όπου ο σύλλογος είχε γενέθλια αλλά και το γεγονός ότι αντιδράσαμε τόσο καλά παρά το γεγονός ότι ήμασταν δέκα μέρες σε αγωνιστική απραξία».

Τέλος σχετικά με το συμβάν που ανέφερε ο Ιταλός συνάδελφός του, ο Σίλβα είπε ότι δεν είδε από την θέση που ήταν το περιστατικό.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ λέγοντας πως χρωστούσαν μια μεγάλη εμφάνιση στον κόσμο.

ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Αντρέα Στραματσόνι δεν στάθηκε μόνο στον αγώνα, αλλά και στο μέλλον του συλλόγου:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δεν κλαίει μετά από μια τέτοια ήττα. Επίσης δεν μπορεί να σταματήσει ο μεγάλος στόχος που χτίζουμε και είναι να έχουμε παρουσία στην Ευρώπη.

Συνεπώς παρά το άσχημο αποτέλεσμα όλοι οι παίκτες έχουν μεγάλο κίνητρο να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη σεζόν» τόνισε ο Ιταλός τεχνικός που διαμαρτυρήθηκε για έναν άνθρωπο με μπουφάν που είχε τα χαρακτηριστικά του Ολυμπιακού και ο οποίος: «Ήρθε μετά το δεύτερο γκολ μπροστά στον πάγκο μας και ειρωνευόταν. Με δυσκολία κράτησα τους παίκτες μου.

Λυπάμαι ειλικρινά για όλα όσα έγιναν στον πάγκο τα τελευταία λεπτά. Εγώ είμαι ευθύς. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να χάσεις ή να κερδίσεις. Απαιτείται όμως σεβασμός. Δεν επιτρέπω σε κανέναν λοιπόν να μην σέβεται εμένα, την ομάδα μου, την διοίκηση, τους παίκτες μου και τους οπαδούς μας. Δεν είναι λύπη για Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό. Είναι λύπη για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα και όταν μπαίνει κάποιος έτσι και φτάνει μέχρι τον πάγκο μας κάτι δεν πάει καλά».

Ο Αντρέα Στραματσόνι αποδέχτηκε το αποτέλεσμα όπως είπε, ενώ στάθηκε στη χαμένη ευκαιρία του Μαμούτε (πλασέ άουτ σε κενή εστία στο 77’ με το σκορ στο 1-1) τονίζοντας ότι ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Οσο για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν πήρε κάτι από ένα ακόμα ντέρμπι παρά τις ευκαιρίες:

«Το μεγάλο έργο που έχω μπροστά μου είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Όπως είπατε και εσείς είναι δύσκολο να σχολιάζεις αγώνες. Πρέπει να χτίσουμε αλλαγή νοοτροπίας και εμπειρίας για το αποτέλεσμα».

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Λούκ Στιλ είπε ότι το γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού ήταν οφσάιντ καθώς δεν είχε οπτικό πεδίο λόγω του Ντομίνγκες, ενώ τέλος ο Στάθης Ταυλαρίδης ήταν απαρηγόρητος, συνειδητοποιώντας ότι στο ανεπανάληπτο τετ α τετ που είχε στο 28’ με τον Ρομπέρτο: «Θα μπορούσα να είχα κάνει το 2-0 και να τελειώσω το παιχνίδι, αλλά ο Ρομπέρτο έκανε μεγάλη απόκρουση. Φταίω στο γκολ του Ιντέγε, αλλά έπρεπε να δώσει πρώτα φάουλ ο διαιτητής υπέρ του Μπέργκ που τον τράβαγε ο Ντα Κόστα».