Aλλες τρεις πολιτείες πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, πήρε τη νίκη στις πολιτείες του Μίσιγκαν, του Μισισίπι και της Χαβάης, ενώ ο Τεντ Κρουζ επικράτησε στο Αϊντάχο.

Απομακρύνεται κατά πολύ ο Μάρκο Ρούμπιο που κατετάγη τέταρτος τόσο στο Μίτσιγκαν όσο και στο Μισισίπι, μια μόλις εβδομάδα πριν την καθοριστική αναμέτρηση στη Φλόριντα που αποτελεί και την τελευταία του ευκαιρία για ανατροπή.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ο Μπέρνι Σάντερς κατέγραψε νίκη – έκπληξη στο Μίσιγκαν παρά τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων που έδειχναν τη Χίλαρι Κλίντον να προηγείται και με διαφορά μάλιστα. Πάντως, η πρώην υπουργός των Εξωτερικών πήρε τη νίκη στις προκριματικές του Μισισίπι διατηρώντας το προβάδισμά της.

Προκριματικές εκλογές διεξήχθησαν ταυτόχρονα την Τρίτη και για τα δύο κόμματα στις πολιτείες του Μίσιγκαν στον Βορρά και του Μισισίπι στον Νότο, ενώ οι ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι αναμετρήθηκαν και στο Αϊντάχο και τη Χαβάη.

Συνολικά σε όλες τις πολιτείες κρίνεται η ανάδειξη 150 εκλεκτόρων για τους Ρεπουμπλικάνους (στους 1.237 που απαιτούνται για να πάρουν το χρίσμα) και 166 για τους Δημοκρατικούς (στους 4.763).