Στο νοσοκομείο του Κιλκίς μεταφέρονται τα προσφυγόπουλα που αρρωσταίνουν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή της Ειδομένης.

Όπως τόνισε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου στην τηλεόραση του MEGA, Βασίλης Τριανταφυλλίδης ο νομός Κιλκίς φιλοξενεί πλέον πάνω από 20.000 πρόσφυγες οι οποίοι ωστόσο χρησιμοποιούν στο σύνολό τους τις δομές υγείας του νομού, δηλαδή το νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου και το νοσοκομείο Ηγουμένιτσας.

Πρόσθεσε ότι το 90% των περιστατικών αφορά παιδιά που έχουν προσβληθεί από λοιμώξεις του αναπνευστικού, από ιώσεις και από γαστρεντερίτιδες.

Συνολικά όπως είπε το τελευταίο τρίμηνο προσήλθαν σε όλες τις ειδικότητες του νοσοκομείου γύρω στα 230 άτομα, 78 εκ των οποίων νοσηλεύθηκαν.

Έκανε μάλιστα αναφορά στο πρόβλημα με την διαμονή και των συνοδών των παιδιών που αυτή τη στιγμή μένουν δίπλα στα παιδιά τους στο νοσοκομείο, κάτι όμως που το επιβαρύνει δυσανάλογα.

Επισήμανε ότι σε σύσκεψη που έγινε αναζητήθηκε τρόπος να βρεθεί ένα μέρος αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους συνοδούς των παιδιών που νοσηλεύονται.