Η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Zaman, που ήταν ως τώρα πολύ επικριτική έναντι του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κυκλοφόρησε την Κυριακή το πρώτο φύλλο της αφότου τέθηκε υπό κηδεμονία, στο οποίο τηρεί πλέον σαφώς φιλοκυβερνητική γραμμή.

Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, τις συνήθεις επικρίσεις της Zaman έχει αντικαταστήσει άρθρο για ένα φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης να κατασκευάσει γέφυρα τριών δισ. δολαρίων ανάμεσα στην ασιατική και την ευρωπαϊκή όχθη της Κωνσταντινούπολης.

«Το Ιντερνετ έχει κοπεί, δεν μπορούμε πια να χρησιμοποιήσουμε το σύστημά μας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους δημοσιογράφους της Zaman, προσθέτοντας πως «το φύλλο της Κυριακής δεν έγινε από το προσωπικό της Zaman».

Σε ομοφωνία με τον υπόλοιπο φιλοκυβερνητικό Τύπο, η Zaman δημοσιεύει επίσης στην πρώτη σελίδα της φωτογραφίες από κηδείες «μαρτύρων» που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με κούρδους αντάρτες στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Παρουσιάζει ακόμη στην πρώτη σελίδα φωτογραφία με τον Ερντογάν να κρατάει το χέρι ηλικιωμένης γυναίκας και να ανακοινώνει πως ο αρχηγός του κράτους θα δεχθεί γυναίκες με την ευκαιρία της ημέρας της Γυναίκας την ερχόμενη εβδομάδα.

Η εφημερίδα, με τιράζ περίπου 650.000 φύλλα, είχε το Σάββατο ως τίτλο «ημέρα ντροπής» για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, καθώς είχε καταφέρει να κυκλοφορήσει ένα τελευταίο φύλλο λίγο πριν τεθεί υπό την κηδεμονία των αρχών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από