Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται πάνω από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες, σήμερα, οι οποίοι έχουν στήσει μια ολόκληρη «πόλη» με σκηνές στην Ειδομένη, κοντά στα σύνορα. Ολη τη νύχτα έβρεχε, οι σκηνές έβαλαν νερά, μούσκεψαν ρούχα και πολλοί άνθρωποι κοιμήθηκαν στις λάσπες.

Το ξημέρωμα βρήκε σχεδόν όλους τους ανθρώπους έξω από τις σκηνές να προσπαθούν να βγάλουν ρούχα και σκεπάσματα να στεγνώσουν. Όπως μετέδωσε η Κλέλια Κλουντζού, μανάδες ζητούν στεγνά ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά τους, ενώ πολλοί δεν έχουν χρήματα.

Στην Ειδομένη ζουν εγκλωβισμένοι πάνω από 7.000 άνθρωποι, ενώ στους εθνικούς δρόμους καραβάνια ανθρώπων κατευθύνονται με τα πόδια στα σύνορα, και κάποιοι με ταξί. Στο σημείο έφτασαν χθες λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες που ελπίζουν να φτάσουν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ το φαγητό δεν είναι αρκετό και σχηματίζονται ουρές που ξεπερνούν το ένα χιλιόμετρο για έναν χυμό, ένα σάντουιτς ή ένα πορτοκάλι, ενώ υπάρχει και μεγάλη έλλειψη φαρμάκων.

Από χθες το μεσημέρι, μετά και τα επεισόδια που έγιναν στο σημείο, τα σύνορα δεν έχουν ανοίξει. Χθες πολλές οικογένειες έβαλαν μπροστά στον φράχτη τα παιδιά τους και όταν δημιουργήθηκε ένταση και οι Σκοπιανοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, κάποιες φορές και σε ευθεία βολή, επικράτησε πανικός, καθώς γυναίκες και παιδιά τρόμαξαν, ενώ πολλές οικογένειες έχασαν τα παιδιά τους.

Εννέα παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν από τους Γιατρούς του Κόσμου στο πρόχειρο ιατρείο, με αναπνευστικά προβλήματα.