Ο Λεβαδειακός «φρέναρε» τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, καθώς με δύο γκολ του Γιακουμάκη στο 5ο και 45ο λεπτό έφυγε με το «διπλό» από τη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. Για τους γηπεδούχους, που γνώρισαν αναπάντεχη ήττα, καθοριστική υπήρξε η αποβολή του Ανσαριφάρντ με απευθείας κόκκινη κάρτα μόλις στο 12ο λεπτό.

Ο αγώνας «στράβωσε» από νωρίς για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 5΄ ο Γιακουμάκης πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό «παγώνοντας» τους «κυανέρυθρους», ενώ στο 12΄ ο Ανσαριφάρντ άφησε την ομάδα του με 10 παίκες καθώς πήγε με τις τάπες στο γόνατο του Μουλόπουλου, σε ένα πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα που δικαιολογούσε την ποινή.

Στο 28΄ ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία, όταν ο Μασούρας ευνοήθηκε από τις κόντρες, πλάσαρε από τη μικρή περιοχή πάνω στον Βερέμκο, ο οποίος στη συνέχεια επενέβη και στο σουτ του Μπακασέτα. Στο 45΄ ο Γιακουμάκης και πάλι «σφράγισε» τη μοίρα του αγώνα γράφοντας το 0-2, από ολέθριο σφάλμα του Κόρμπου που προσπάθησε απρόσεκτα να γυρίσει στον Διούδη.

Οι γηπεδούχοι, που κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες παρότι με αριθμητικό μειονέκτημα έχασαν την ευκαιρία για να μειώσουν και να επιστρέψουν στο παιχνίδι στο 59ο λεπτό, όταν το πολύ δυνατό σουτ του Καραμάνου άφησε «σύξυλο» τον Βερέμκο, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα των «πράσινων».

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Κόκκινη: 12΄ Ανσαριφάρντ

Κίτρινες: Μπακασέτας, Μπαργκάν, Χαλκιαδάκης – Στάθης, Μανωλάς, Μαχαμάτ, Ατζαγκούν

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής (77΄ Μπαργκάν), Κόρμπος, Ρισβάνης, Τζανδάρης (64΄ Χαλκιαδάκης), Σιώπης, Μπακασέτας, Βλάχος, Καραμάνος, Μασούρας (60΄ Καθάριος), Ανσαριφάρντ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος, Μανωλάς, Μαχαμάτ, Μίνγκας (77΄ Τοπί), Ατζαγκούν, Γιάχιτς, Στάθης (90΄+ Παππάς), Γιακουμάκης (87΄ Μπεν), Τριποτσέρης.