Ο Νεϊμάρ έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο του με την Μπαρτσελόνα, καθώς ο ισπανικός σύλλογος ολοκλήρωσε τις επαφές της με τον Βραζιλιάνο σταρ, για επέκταση της συνεργασίας τους για τρία ακόμη χρόνια, έως το 2021, όπως ανέφερε το «ESPN» στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο 23χρονος διεθνής επιθετικός πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις και τη φετινή σεζόν στην «Primera Division» και η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» θέλησε να τον επιβραβεύσει με το νέο αυτό συμβόλαιο, στο οποίο προβλέπεται γενναία αύξηση των ετήσιων αποδοχών του.

Μάλιστα σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες ο Νεϊμάρ υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, με τις απολαβές του να φτάνουν ως και τα 15 εκατ. ευρώ το χρόνο. Το τρέχον συμβόλαιο του έληγε το 2018 και η Μπαρτσελόνα θέλησε να «δέσει» τον Βραζιλιάνο για ακόμη τρία, καθώς Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ ετοίμαζαν εντυπωσιακές προτάσεις για να τον δελεάσουν και να τον πάρουν στα γήπεδα της πρέμιερ λιγκ.

Κλειδί στις επαφές ήταν και η πρόθεση της Μπαρτσελόνα να τον στηρίξει απόλυτα στη δικαστική διαμάχη που έχει με τις φορολογικές αρχές της Βραζιλίας και της Ισπανίας. Ο Νεϊμάρ έχει κριθεί ένοχος για οφειλές 14 εκατ. ευρώ σε φόρους από την περίοδο μεταξύ 2011 και 2013.