Μεταβάλλεται επί το αυστηρότερο η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση των δημοσιογράφων που εκβίαζαν επιχειρήσεις, οι οποίοι πλέον είναι αντιμέτωποι με τις προβλέψεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Οι δικαστικές αρχές προχώρησαν την Τετάρτη στην τροποποίηση της αρχικής ποινικής δίωξης που ασκήθηκε προχθές, κρίνοντας ότι οι πράξεις που αντιμετωπίζουν οι τρεις κατηγορούμενοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ο οποίος προβλέπει κατά πολύ μεγαλύτερες ποινές για τους καταδικασθέντες.

Ετσι, η ήδη ασκηθείσα ποινική δίωξη για την υπόθεση, που αφορά τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και δωροδοκία, τελεί πλέον υπό τις αυστηρότερες προβλέψεις του νόμου 1608/1950.

Ο νόμος ενεργοποιείται συνήθως σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι οι δράστες τελούσαν επί μακρό χρονικό διάστημα τις πράξεις που τους καταλογίζονται και με οικονομικό όφελος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Για την υπόθεση του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων αναμένονται σύντομα εξελίξεις, καθώς από τη δικογραφία προκύπτει μεγαλύτερη ή μικρότερη εμπλοκή και άλλων προσώπων που φαίνεται να συμμετείχαν ενεργά στο σχέδιο που αποδίδεται στους τρεις κατηγορουμένους, προκειμένου να εισπράττουν χρήματα από εταιρίες.

Τα στοιχεία της δικογραφίας αναδεικνύουν σειρά εντύπων και ιστοσελίδων που φαίνεται να είχαν συντονισμό με τους κατηγορούμενους, ώστε υπό την απειλή αρνητικών δημοσιευμάτων σε βάρος κυρίως εισηγμένων εταιριών, να αποκομίζουν οικονομικά οφέλη που δικαιολογούνταν ως διαφημιστικές προβολές.

Ολόκληρο το υλικό της δικογραφίας θα αξιολογηθεί από τον ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν την Παρασκευή οι τρεις κατηγορούμενοι, ώστε να εντοπιστεί ο ρόλος καθενός από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από