Στην τακτική του διαλόγου με τους αγρότες επιμένει η κυβέρνηση, παρά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Διάλογο, διάλογο, διάλογο. Δεν γίνεται διαφορετικά...Αν δούμε στη διαδρομή ότι δεν ..."παιδιά θέλετε να ξανακουβεντιάσουμε; Ελάτε'". Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», είπε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στην τηλεόραση του Mega ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση αν οι αγρότες επιμείνουν στα μπλόκα.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης θα επηρεάσει και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης λέγοντας:

«Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε υπογράψει μια συμφωνία η οποία μας δεσμεύει. Δεν έχουν καταλάβει ότι αν πάμε πίσω την αξιολόγηση αυτό θα επηρεάσει και τον σχεδιασμό, το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης».

Επιμένοντας στη διαδικασία του εξαντλητικού διαλόγου ο κ. Αποστόλου τόνισε:

«Σκηνές σαν κι αυτές που είχαν βιώσει προηγούμενες περιόδους είτε ξεφουσκώνοντας τα λάστιχα είτε στέλνοντάς τους τα ΜΑΤ δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσουμε».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με τον Πρωθυπουργό ο υπουργός επισήμανε ότι όταν οι αγρότες βγήκαν από το ραντεβού δήλωσαν ότι ο διάλογος ήταν ουσιαστικός και εποικοδομητικός, ωστόσο στην ανακοίνωση που βγήκε στη συνέχεια από τα μπλόκα αναφερόταν μεταξύ άλλων: «απελπιστικά μόνος του ο πρωθυπουργός, εγκλωβισμένος από τους αδιάβαστους και ψεύτες υπουργούς τους, απογοήτευσε το σύνολο των εδώ και 35 μέρες εξεγερμένων αγροτών της Ελλάδας. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα οδηγεί το καράβι στα βράχια».

«Διάλογο ζητήσαμε, διάλογος έγινε ουσιαστικός», δήλωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτά που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση είναι όσα μπορεί να δώσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Αποστόλου υποστήριξε ότι με βάση την πρόταση της κυβέρνησης -συνδυάζοντας ασφαλιστικό και φορολογικό- όχι μόνο δεν υπάρχει επιβάρυνση για το 85% των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, αλλά βγαίνουν και κερδισμένοι.

«Με βάση τα ισχύοντα στα φορολογικά θα πληρώσουν πολύ λιγότερο φόρο και τελικά πληρώνοντας και το ασφάλιστρο αυτό που χρειάζεται για να καλύψουν τις ανάγκες του ΟΓΑ, θα τους μείνει κέρδος από αυτή τη διαδικασία, τουλάχιστον γι΄αυτούς που είναι από 12.000 ευρώ και κάτω», ανέφερε, εξηγώντας ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 12.000 ευρώ, αλλά και ότι δεν θα υπάρχουν τεκμήρια μέχρι το ίδιο ποσό.

Υπεραμυνόμενος της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, επισήμανε ότι η συμφωνία προέβλεπε «20% από το πρώτο ευρώ και 26% από το πρώτο ευρώ».

Ερωτηθείς για τη στάση που είχε επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση στο θέμα των αγροτών, ο κ. Αποστόλου είπε ότι «πάντα η τοποθέτησή μας πρέπει να είναι με βάση τη συγκυρία, τα δεδομένα» και επικρίνοντας τη σημερινή αντιπολίτευση τόνισε:

«Έχουμε μια συμφωνία. Την υπέγραψαν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας και να μην ξεχνάνε οι αγρότες ότι αυτοί που ψήφισαν, οι 222, ψήφισαν όχι μόνο απλώς τη συμφωνία γενικά και αόριστα, για φόρο τόσο, για προκαταβολή τόσο, για ασφάλιστρο τόσο...»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από