Χάρη σε γκολ του Παπαστεριανού στο 86΄, η SKODA Ξάνθη επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού στα Πηγάδια, σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική της Super League.

Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβηκε στην ένατη θέση της κατάταξης με 29 βαθμούς, ενώ αντίθετα η ομάδα της Κομοτηνής παραμένει «βυθισμένη» στη ζώνη του υποβιβασμού και θα χρειαστεί ένα θαύμα για να μείνει στην κατηγορία.

Το πρώτο ημίχρονο στα Πηγάδια διεκδικεί με πολλές αξιώσεις τον τίτλο του… χειρότερου 45λεπτου στο φετινό πρωτάθλημα, με τους γηπεδούχους ιδιαίτερα να είναι τραγικοί, προκαλώντας σε κάποιες στιγμές την… έκρηξη του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Πανθρακικός τουλάχιστον προσπάθησε, αλλά η έλλειψη ποιότητας στην ομάδα της Κομοτηνής είναι εμφανής. Έτσι, με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Ηλιάδη το 44΄, το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς την παραμικρή φάση.

Η εικόνα του παιχνιδιού βελτιώθηκε στο β΄ μέρος, με την Ξάνθη να απειλεί πρώτη στο 47΄ με σουτ του Νιέτο, που απέκρουσε ο Αθανασιάδης. Στη συνέχεια ήταν ο Πανθρακικός αυτός που πλησίασε στο γκολ, όμως ο Ζαρόπουλος είπε «όχι» στις κεφαλιές του Χασομέρη στο 51΄ και του Χαβίτο στο 66΄, αλλά και στο σουτ του Ισπανού στο 78΄.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τη δική τους μεγάλη ευκαιρία στο 79΄, όταν ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Ορφανίδη, όμως ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης για την ομάδα του στο 86΄, όταν έκανε άστοχη έξοδο σε κόρνερ και ο Παπαστεριανός από πολύ κοντά χάρισε τη νίκη στην Ξάνθη.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Φωτάκης, Ντιγκινί

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Γουάλας (79΄ Κρίστοφερ), Λουσέρο, Βασιλακάκης (56΄ Παπαστεριανός), Νιέτο, Ορφανίδης, Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (66΄ Σκουρτάι)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης (57΄ Χρήστου), Ηλιάδης, Χαβίτο (88΄ Ιγκόρ), Ντιγκινί, Χασομέρης (73΄ Φωτάκης), Μπουγαϊδης, Μπαϊκαρά, Τσιάρας, Ποτουρίδης