Εννέα ημέρες για να αποκτήσουν τον σέντερ που αναζητούν και να εντάξουν τους νεοφερμένους παίκτες στο παιχνίδι της ομάδας τους έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, οι οποίοι μετά τη νίκη επί της Εφες και την ήττα από την ΤΣΣΚΑ τελείωσαν τον πρώτο γύρο του Toπ 16 με ρεκόρ 4-3 και 3-4, αντίστοιχα.

Οι Πράσινοι θα παρουσιάσουν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στον δεύτερο γύρο του Tοπ 16, καθότι έχουν ήδη υπογράψει δύο Αμερικανοί οι οποίοι θα αλλάξουν την περιφερειακή γραμμή της ομάδας. Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς αναζητεί και έναν σέντερ που θα δώσει αθλητικότητα στη φροντ-λάιν, όπου δεσπόζει ο «μάστορας του low-post» Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, αλλά είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα back-up του Σέρβου που θα μπορεί να αλλάξει την ταχύτητα της ομάδας και την αποτελεσματικότητά της, κυρίως στην άμυνα.

Παίκτη με τα ίδια στοιχεία αναζητεί και ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να έχουν επιδοθεί σε σαφάρι για το ίδιο «θήραμα», με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το πρόβλημα για τους Αιωνίους είναι ότι τις τελευταίες ώρες πήρε θέση δίπλα τους η Μπαρτσελόνα, που έχασε λόγω τραυματισμού τον Λαουάλ. Προς το παρόν ο παίκτης που φαίνεται ότι μπορεί να βγει στην αγορά, μολονότι ο Αταμάν δηλώνει πως δεν πρόκειται να τον αποδεσμεύσει η Γαλατά, είναι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα, Τζόι Ντόρσεϊ. Η φημολογία περί συμφωνίας του με τους Ερυθρόλευκους διαψεύστηκε, με επιθετικό για τα ελληνικά μίντια τρόπο, από τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς. «Εχω κουραστεί με τα ελληνικά ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ του Ντόρσεϊ και οποιασδήποτε άλλης ομάδας στον κόσμο. Επίσης δεν είναι κοντά στο να συμφωνήσει» έγραψε στο twitter ο σέρβος ατζέντης του Αμερικανού, που συνεχώς εκφράζει παράπονα για την ομάδα στην οποία αγωνίζεται.

Την υπόθεση φέρεται να παρακολουθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος το Σάββατο έφερε τον δεύτερο νέο Αμερικανό της, τον Ελιοτ Ουίλιαμς.

ΣΕ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΛΑΥΡΙΟ. Ο Τζόρτζεβιτς θα έχει στη διάθεσή του εκτός από τον σημερινό αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας (17.30, Novasports 2, χωρίς τους Διαμαντίδη, Γκιστ, Χαραλαμπόπουλο, Κούζμιτς, Παππά) στο ΟΑΚΑ, άλλους δύο αγώνες (Αρκαδικό εντός και ΠΑΟΚ στην Πυλαία) για να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας του τον Ουίλιαμς και τον Μαρκίζ Χέινς.

Αγώνα δίνει σήμερα και ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει νέο πρόβλημα με τον Λοτζέσκι (λοίμωξη). Οι Ερυθρόλευκοι, χωρίς τον Αμερικανό και τον Αθηναίου, θα αγωνιστούν στο Λαύριο (20.30, Novasports 2) με την ομώνυμη ομάδα.