Η ΑΕΚ και ο Βάργκας έβαλαν τέλος στο αήττητο του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, με την Ενωση να επικρατεί (1-0), τους πρωταθλητές να τελειώνουν τον αγώνα με εννέα παίκτες και τους γηπεδούχους με δέκα.

Παραλλήρημα από τους 40.000 φίλους της ΑΕΚ που πανηγύρισαν μέχρι και μια ώρα μετά το τέλος του αγώνα με τα τύμπανα μέσα και έξω από το ΟΑΚΑ.

Το γκολ του Βάργκας (78’) που πήρε το…ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Μπουονανότε (η μπάλα μετά την απόκρουση του Ισπανού κήπερ βρήκε στο αριστερό του δοκάρι και εξοστρακίστηκε προς την περιοχή) έκρινε το μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, το οποίο μάλιστα ξεκίνησε με καθυστέρηση ενός τετάρτου λόγω καθυστερημένης άφιξης της αποστολής των φιλοξενουμένων.

Η φάση που άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού, έγινε στο 48′, όταν ο Αραβίδης ξεχύθηκε προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μποτία φάνηκε να τον κρατάει και ο Καλογερόπουλος (από τη στιγμή που έδωσε το φάουλ δεν μπορούσε να χαριστεί) του έδειξε κόκκινη κάρτα.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήρε άγριο ρυθμό, συναρπαστικό αλλά το πήρε πάνω του ο Γουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός της ΑΕΚ βλέποντας τους παίκτες του ακόμα και με παίκτη παραπάνω να «φοβούνται» να πάρουν τα ηνία για να απειλήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία, έκανε πολύ γρήγορα τις αλλαγές του (από το 52’ εως το 75’) δίνοντας φρεσκάδα στην ομάδα τόσο με τον Πέκχαρτ, όσο και με τους Βάργκας και Μπουονανότε.

Το πέναλτι κέρδισε ο Ντίντακ, όταν στο 77’ στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα, αυτή βρήκε στη μασχάλη του Μιλιβόγιεβιτς, που είχε απλωμένα χέρια και ο Καλογερόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) στον Σέρβο του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ πήρε πολύ μεγάλη ενέργεια από τον Ζουκουλίνι στο πρώτο ημίχρονο (μάλιστα ζήτησε και πέναλτι η «Ένωση» σε μαρκάρισμα του Μαζουακού πάνω του) ενώ μετά τις δύο άστοχες εξόδους του στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Μπαρόχα ήταν θετικός κάτω από τα δοκάρι στην έκπληξη του Πογιέτ που τον προτίμησε από τον φορμαρισμένο Ανέστη.

Για τον Ολυμπιακό, που δέχτηκε το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι εφέτος, ο Κασάμι ήταν με διαφορά ο κορυφαίος δικαιώνοντας τον Σίλβα που τον προτίμησε από τον Μπουχαλάκη για το αρχικό σχήμα, ενώ ο Μποτία με τον οποίο δεν είχε φέρει ούτε ισοπαλία ο Ολυμπιακός παρά μόνο νίκες σε 18 αγώνες (μεταξύ των οποίων και τρία παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λίγκ) εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη.

Ο Καλογερόπουλος που είναι διαιτητής των αποβολών έστειλε στα αποδυτήρια στο 86’ και τον Γκάλο (με δεύτερη κίτρινη) τον μόνο παίκτη της ΑΕΚ που δεν άντεξε να δει το χτύπημα πέναλτι του συμπαίκτη του !

Οι δύο ομάδες «φωνάζουν» για τη διαιτησία, η ΑΕΚ για πέναλτι που δεν δόθηκε στο Ζουκουλίνι και ένα οφσάιντ που κόπηκε λανθασμένα του Μπαρμπόσα, ενώ ο Ολυμπιακός για την αποβολή του Μποτία και το πέναλτι του Μιλιβόγιεβιτς.

Μεγάλο πλήγμα για τους πρωταθλητές ο τραυματισμός (θλάση) του Πάρντο που χάνει τα παιχνίδια με Αντερλεχτ.

AEK: Μπαρόχα, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντιντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (68’ Βάργκας), Ζουκουλίνι (52’ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Αραβίδης (75’ Μπουονανότε), Μπαρμπόσα.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Πάρντο (33’ Σεμπά), Φορτούνης (49’ Ντα Κόστα), Ντουρμάζ (85’ Ντομίνγκες), Ιντέγε.