Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την οδύνη τους για την τραγωδία με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, που συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στη νήσο Κίναρο, και τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των τριών αξιωματικών που επέβαιναν σε αυτό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενημερώθηκε από πολύ νωρίς το πρωί για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο. Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την οδύνη του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για το θανατηφόρο δυστύχημα που έπληξε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές και, μάλιστα, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα. Ζήτησα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Στις οικογένειες των πεσόντων αξιωματικών εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης».

Τη βαθιά οδύνη του για τον θάνατο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να διερευνήσουν σε βάθος τις αιτίες αυτού του τραγικού συμβάντος.

«Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τον θάνατο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης στο Αιγαίο. Οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες του τραγικού αυτού συμβάντος που στέρησε τη ζωή των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού εν ώρα καθήκοντος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα η Ελλάδα, οι Έλληνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε τα ξημερώματα στο Αιγαίο.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Όπως όλοι οι Έλληνες, αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη, για την απώλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε σήμερα τα ξημερώματα στα νερά του Αιγαίου, εν ώρα καθήκοντος προς την Πατρίδα.

Σήμερα η Ελλάδα, οι Έλληνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούμε.

Συγκλονισμένος, εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Θα αποτελούν, πάντα, παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας».

Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε τα ξημερώματα στο Αιγαίο εκφράζει και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που σήμερα τα ξημερώματα κατέπεσε στην Κίναρο. Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχει σημασία είναι η συμπαράσταση μας στην θλίψη και στην οδύνη των συγγενών του» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Tη θλίψη του για το θάνατο των Ελλήνων αξιωματικών Π.Ν. χειριστών ελικοπτέρου, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, στο πλαίσιο άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.

«Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Έλληνες αξιωματικοί, σε καιρό ειρήνης, μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων. Εκτελώντας την υπηρεσία τους, εκτελώντας το καθήκον τους, εκτελώντας τον όρκο που έδωσαν όταν κατετάγησαν στις ένοπλες δυνάμεις. Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», τόνισε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

«Δεν υπάρχουν λόγια που μπορεί να πει κανείς στις οικογένειές τους. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η κυβέρνηση, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο ελληνικός λαός, η σκέψη όλων μας είναι σε αυτές τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Θα είμαστε δίπλα τους», συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος και κατέληξε λέγοντας ότι «σε αυτούς τους ήρωες» αφιερώνει τη σημερινή συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο που θα «λύσει το θέμα της μετανάστευσης».