Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης και αγροτών, μετά και την απόφαση που κοινοποιήθηκε στους αγρότες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μην επιτραπεί η είσοδος των τρακτέρ στην Αθήνα την Παρασκευή, έστω και ενός συμβολικού αριθμού. Οι αγρότες, μετά και από αυτή την εξέλιξη, θα συνεδριάσουν αύριο για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Μάλιστα, η αγροτική κινητοποίηση της Παρασκευής αναμένεται να έχει χαρακτηριστικά γενικευμένης διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού, καθώς ήδη επιστημονικοί φορείς, δικηγόροι και γιατροί, έχουν ανακοινώσει για την ίδια μέρα νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 2 το μεσημέρι. Στο αγροτικό συλλαλητήριο μετέχει και η ΑΔΕΔΥ.

Πάντως, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής το κέντρο της Αθήνας αναμένεται να αποκλειστείι, λόγω των συγκεντρώσεων. Πρώτοι, δε, στο Σύνταγμα όπως όλα δείχνουν να φτάσουν οι αγρότες από την Κρήτη. Στις 6 – 7 το απόγευμα το συλλαλητήριο θα είναι σε πλήρη εξέλιξη, θα υπάρξουν ομιλίες και μουσική εκδήλωση ενώ οι αγρότες αναμένεται να στήσουν και καζάνια με φασολάδα. Θα μοιράσουν, μάλιστα, και αγροτικά προϊόντα, τα οποία είναι «απούλητα».

Νωρίτερα, οεπικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας και του συντονιστικού του «μπλόκου των 68», Βαγγέλης Μπούτας, τόνιζε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, πως «ο αγώνας των αγροτών θα έχει συνέχεια, ενώ περιμένουμε την απάντηση της κυβέρνησης για το αν θα υπάρξει συμφωνία για την κάθοδο τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας με συμβολικό χαρακτήρα».

Ο κ Μπούτας επεσήμανε ότι «τα προβλήματα που προβάλουμε είναι αιτήματα επιβίωσης του κλάδου των αγροτών και δεν θα πάμε σε έναν διάλογο για να κερδίσουμε τσάι και συμπάθεια. Είμαστε οργανωμένοι και θα παραμείνουμε στα μπλόκα. Ο αγώνας των αγροτών δεν είναι αγώνας μια και έξω. Θα έχει διάρκεια και τα μπλόκα θα παραμείνουν στις θέσεις τους».

Στις δύο το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη για τις λεπτομέρειες των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Στο μεταξύ κλειστά παραμένουν τα Τέμπτη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των αγροτών, ενώ άνοιξε το βράδυ της Τρίτης το τελωνείο του Προμαχώνα, την ώρα που οι αγρότες ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο της Παρασκευής στο Σύνταγμα, για το οποίο ωστόσο υπάρχει διαφορετική γραμμή στα μπλόκα.