Διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας για το προσφυγικό παρουσία του Θοδωρή Δρίτσα και του Γιάννη Μουζάλα θα πραγματοποιηθεί στις τρεις το μεσημέρι.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί η διαχείριση των προσφύγων που φιλοξενούνται προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς (Ε1 και Ε7) του λιμανιού του Πειραιά, καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη λόγω των μπλόκων των αγροτών.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, επίσης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος (ασχολείται με τον συντονισμό των υπηρεσιών για το μεταναστευτικό), εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του ΟΛΠ και φορέων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και πολύ καιρό ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, είχε απευθύνει έκκληση στον κ. Μουζάλα να επισκεφτεί τον Πειραιά και να γίνει σύσκεψη για να ρυθμιστούν ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση των προσφύγων που φτάνουν σχεδόν καθημερινά στο λιμάνι προερχόμενοι από τα νησιά του Αιγαίου.

Μέχρι στιγμής στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται και φιλοξενούνται προσωρινά περίπου 1.200 πρόσφυγες, ενώ τα ξημερώματα αναμένεται να φτάσει και το πλοίο Terra Jet με επιπλέον άτομα.

Η σίτιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων γίνεται από στελέχη του Ερυθρού Σταυρού την επιτροπή αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές.