Ουτε οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα θα πάρουν το δρόμο για Αθήνα, καθώς διαφωνούν με την απόφαση που έλαβαν τα 68 μπλόκα στη σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια της Λαρισας.

Είχε προηγηθεί το «όχι» από την Πανελλαδική Συντονιστική, τα Τέμπη και την Πρωτοβουλία Αγροτών, οι οποίοι δεν θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που σχεδιάζεται στην Αθήνα την Παρασκευή.

Οι αγρότες, που ζεσταίνουν τα οχήματά τους για την κάθοδο στην πρωτεύουσα, έχουν σκοπό να φτάσουν στην Αθήνα με λεωφορεία, αλλά και με τρακτέρ και να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος τουλάχιστον για δύο ημέρες.

Ωστόσο, η Αστυνομία σχεδιάζει ήδη μέτρα για τον αποκλεισμό των τρακτέρ εκτός των πυλών της πρωτεύουσας. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Θα μπλοκαριστούν εκτός, στους οδικούς άξονες, ενώ δεν θα επιτραπεί να μπουν τρακτέρ στα πλοία από την Κρήτη για τον Πειραιά» τόνισανστελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Την Παρασκευή το «παρών» στο Σύνταγμα μαζί με τους αγρότες αναμένεται να δώσουν οι επιστημονικοί φορείς που επίσης σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών που μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών έδωσαν στην δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις -με βασικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν.