Να κλείσουν τα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και να στέλνονται πίσω στην Τουρκία οι πρόσφυγες οι οποίοι θα συλλαμβάνονται, ζητά με δηλώσεις της στο σημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ - του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, η οποία συναντάται το απόγευμα της Δευτέρας στη Βιέννη με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκο Ξυδάκη.

«Στην πρώτη θέση πρέπει φυσικά να βρίσκεται η διάσωση, στη δεύτερη όμως θέση δεν επιτρέπεται να ακολουθεί η αυτόματη είσοδος στην ΕΕ. Οι άνθρωποι πρέπει να μεταφέρονται πίσω στην Τουρκία. Μετά θα σταματήσουν αμέσως οι επικίνδυνες (θαλάσσιες) προσπελάσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η αυστριακή υπουργός είχε εκτοξεύσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες απειλές εναντίον της Ελλάδας για αποπομπή της από τη Ζώνη Σένγκεν, σε περίπτωση που «η Αθήνα δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Τις απειλές αυτές είχε στηρίξει και επαναλάβει ο συνάδελφός της, υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, επίσης του Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος, μάλιστα, το Σάββατο, μετά το Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στο Άμστερνταμ, είχε πει: «Δεν είμαι πλέον διατεθειμένος να περιμένω μέχρι να αντιληφθεί επιτέλους η Ελλάδα πως απαιτείται μία λύση στην προσφυγική κρίση».

Ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για συνομιλίες με τους ομολόγους του με κύριο θέμα την προσφυγική κρίση, διατεινόταν στις δηλώσεις του από το Άμστερνταμ πως «στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή ελάχιστοι συνειδητοποιούν το πρόβλημα».

Ο ίδιος υποστήριζε πως από την προσφυγική κρίση εξακολουθούν να πλήττονται πολύ λίγες χώρες προορισμού των προσφύγων στην ΕΕ, ενώ πολλές άλλες δεν θίγονται καθόλου και «για το λόγο αυτό υπήρξε απόλυτα σωστή η απόφαση της Αυστρίας να θέσει ένα ανώτερο όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο στη χώρα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από