Ο πρωθυπουργός όταν κάλεσε τους αγρότες σε διάλογο δεν μπλόφαρε, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας απόψε στη Βουλή κατά τη συζήτηση της επερώτησης του ΚΚΕ για το αγροτικό ζήτημα. «Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε και αποδέχθηκε την έκκληση των αγροτών, σε καμία περίπτωση ούτε μπλόφαρε ούτε ήθελε να το αφήσει στον αέρα», είπε ο κ. Μπόλαρης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε πως αυτό που έχει βάλει η κυβέρνηση πάνω στο τραπέζι «είναι ένα σχέδιο διαβούλευσης».

«Το σχέδιο αυτό διαβούλευσης δεν είναι νομοσχέδιο, δεν έχει κατατεθεί πουθενά. Είναι ανοιχτό στη συζήτηση με τα κόμματα και υπάρχει πρόσκληση να κατατεθούν προτάσεις, από τους παραγωγικούς φορείς, από τους επαγγελματικούς φορείς» και ενώ γίνεται διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Αυτή η πρόσκληση της συζήτησης είναι πρόκληση δημοκρατίας. Και σ' αυτήν την πρόκληση της δημοκρατίας, το υπουργείο καταθέτει τις απόψεις των παραγωγών και για τον ΟΓΑ και για τα φορολογικά. Για ένα νομοθέτημα δίκαιο απλό, αποτελεσματικό που θα στηρίζει την παραγωγή», είπε ο κ. Μπόλαρης.

O αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση εστιάζει στην παραγωγή και στήριξη όσων μπαίνουν στον πρωτογενή τομέα.

«Οι νέοι παραγωγοί θέλουν στήριξη και εκπαίδευση και θα το κάνουμε», είπε ο κ. Μπόλαρης ο οποίος σημείωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για την εγκαταλελειμμένη γη και ότι θα στηριχθούν οι προσπάθειες της αυτοδιοίκησης και των μονάδων παραγωγών που οι περιοχές «μένουν από νερό». Θα πρέπει να τους στηρίξουμε με υδατοφράγματα και λιμνοδεξαμενές, είπε ο κ. Μπόλαρης.

Σημείωσε επίσης πως απαιτούνται πολιτικές για να στηριχθεί το κάθε προϊόν επισημαίνοντας ότι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έγιναν εκταμιεύσεις προγραμμάτων, τα χρήματα αυτά δεν κατευθύνθηκαν στοχευμένα για τη στήριξη τομέων της αγροτικής παραγωγής που είχαν συγκριτικές δυνατότητες.

«Αυτή είναι η πρόκληση για όλους μας, για το υπουργείο, για την κυβέρνηση, για τον πολιτικό κόσμο, για τους παραγωγούς -δεν χωρίζω αγρότες, κτηνοτρόφους και παραγωγούς- για να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα, στοχεύοντάς τα εκεί που έχουμε ανάγκη», είπε ο κ. Μπόλαρης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από