Ο Μορίς Ουάιτ, ιδρυτής του συγκροτήματος R&B φανκ Earth, Wind & Fire, πέθανε στο Λος Αντζελες στα 74 του χρόνια, δήλωσε εκπρόσωπος του συγκροτήματος.

Ο Ουάιτ απεβίωσε στο σπίτι του την Τετάρτη το βράδυ από φυσικά αίτια, είπε ο υπεύθυνος Τύπου του συγκροτήματος Μαρκ Γιάνγκ. Ο μουσικός υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον από το 1994.

«Ο αδερφός μου, ήρωας και καλύτερός μου φίλος Μορίς Ουάιτ έσβησε ήρεμα χθες βράδυ στον ύπνο του», έγραψε την Πέμπτη ο αδερφός του και μέλος του συγκροτήματος, Βερντίν Ουάιτ, σε δήλωση που αναρτήθηκε στην σελίδα του συγκροτήματος στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.

Και πρόσθεσε: «Ενώ ο κόσμος έχασε άλλον έναν μεγάλο μουσικό και θρύλο, η οικογένειά μας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας καθώς ξεκινάμε μια πολύ δύσκολη και μεγάλη μεταβατική περίοδο στην ζωή μας. Σας ευχαριστούμε για τις προσευχές και τις ευχές σας».

Το Earth, Wind & Fire ιδρύθηκε από τον Ουάιτ, ο οποίος ήταν ντράμερ, το 1969 αφού μετακόμισε από το Σικάγο στο Λος Αντζελες. Το συγκρότημα είχε κερδίσει έξι βραβεία Γκράμι (Grammy Awards) και συνδύαζε μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών ενώ είχε πολλές μεγάλες επιτυχίες, όπως το «Shining Star», το «Boogie Wonderland» και το «September».

Ενώ ο Ουάιτ σταμάτησε να περιοδεύει με το συγκρότημα το 1994 λόγω των προβλημάτων υγείας, παρέμεινε ενεργός στην δημιουργία τραγουδιών και στην παραγωγή των δίσκων του συγκροτήματος.

Το συγκρότημα συμπεριελήφθη στο Πάνθεον (Hall of Fame) του ροκ εντ ρολ το 2000.