Δεν ήταν αυθεντικός ο πίνακας του Πικάσο που κατάσχεσε πρόσφατα η τουρκική αστυνομία, ο οποίος θεωρήθηκε ότι είχε κλαπεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Πικάσο.

Ο πίνακας Γυναίκα που χτενίζεται, ένα πορτρέτο της Ντόνα Μάαρ, της συντρόφου του ζωγράφου, που χρονολογείται από το 1940, ανήκει στη συλλογή του και το αυθεντικό βρίσκεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, πρόσθεσε.

Το φημισμένο μουσείο διαθέτει άλλον έναν πίνακα του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου, με παρόμοιο τίτλο, τη Γυναίκα που πλέκει τα μαλλιά της, το οποίο χρονολογείται από το 1906 και εικονίζει μια άλλη σύντροφο του Πικάσο, τη Φερνάντ Ολιβιέ.

Οπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή το Σάββατο, Τούρκοι αστυνομικοί εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές σε λαθρέμπορους που προσπαθούσαν να πουλήσουν τον πίνακα ο οποίος έλεγαν ότι είχε κλαπεί από τη συλλογή μιας Νεοϋορκέζας συλλέκτριας έργων τέχνης.

Οι αστυνομικοί, μετά από διαπραγματεύσεις, συναντήθηκαν με τους δράστες σε ένα καφενείο, στην Κωνσταντινούπολη, τους συνέλαβαν και κατάσχεσαν τον πίνακα.