Παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο και εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις αδυναμίες των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην Κρήτη του Πλατανιά με 3-2 και παραμένει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, μαζί με την ΑΕΚ.

Η αναμέτρηση έγινε για την 20η αγωνιστική της Super League και τα τέρματα των «πρασίνων» σημείωσαν ο Καλτσάς (45` και 53`) και ο Κλωναρίδης (69`), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Γουνδουλάκη στο 62ο λεπτό και με τον Ράμος (73`).

Οι δύο ομάδες μπήκαν «ορεξάτες» στο γήπεδο και μέχρι το 11ο λεπτό είχαν από ένα δοκάρι. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι με τον Κλωναρίδη (10`) που δέχθηκε την μπάλα από τον Πέτριτς και από διαγώνια θέση πλάσαρε στην δεξιά γωνία του Σωτηρίου κι έστειλε την μπάλα κοντά στην συμβολή κι ένα λεπτό αργότερα οι Κρήτες με την εκτέλεση κόρνερ του Μενδρινού που επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Στιλ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Στιλ.

Κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του, με αποτέλεσμα η μπάλα να κινείται κυρίως στην μεσαία γραμμή και όποια προσπάθεια να σταματά στο ύψος της περιοχής. Μέχρι το 45ο λεπτό, όταν ο Καλτσάς εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια των αμυντικών του Πλατανιά και πλάσαρε ανενόχλητος τον Σωτηρίου, δίνοντας προβάδισμα στους «πράσινους».

Στην αρχή του δεύτερου μέρους, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Παναθηναϊκό, πλέον, να επικεντρώνεται στην διατήρηση των κεκτημένων. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να καταστούν απειλητικοί, ούτε μετά την αναγκαστική (σ.σ. λόγω τραυματισμού) αποχώρηση του Τελάντερ. Αντίθετα, οι παίκτες του Στραματσόνι διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 53` οταν ο Καλτσάς «νίκησε» τον Κουλιμπαλί, εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Σωτηρίου από την σέντρα του Μέστο και με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα περάσει ένα …ήσυχο απόγευμα, ακολούθησε «βροχή» από γκολ. Αρχικά, ήρθε ο Φανούρης Γουνδουλάκης να εκμεταλλευθεί την αδράνεια των αμυντικών του Παναθηναϊκού και με πλασέ μέσα από την περιοχή να δώσει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα (2-1).

Στην -λογική- προσπάθεια των γηπεδούχων να πιέσουν, ο Παναθηναϊκός είχε άμεση απάντηση, καθώς ο νεοεισελθείς Μπουμάλ έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Κλωναρίδη που αφού προσποιήθηκε έξω από την περιοχή, πλάσαρε τον ανήμπορο ν΄αντιδράσει, Σωτηρίου, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά την νίκη της ομάδας του (3-1).

Ωστόσο, οι παίκτες του Πλατανιά αποδείχθηκαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό και στο 73ο λεπτό, μείωσαν και πάλι το σκορ, με «δράστη» τον Ράμος που μετά από εκτέλεση κόρνερ, νίκησε συμπαίκτες και αντιπάλους και με κεφαλιά «έγραψε» το 2-3. Στην συνέχεια και παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει και να ελέγξει τον ρυθμό για να πάρει τους τρεις βαθμούς που τον διατηρούν σε επαφή με την ΑΕΚ.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Κίτρινες : Μπανανά, Κουλιμπαλί – Ταυλαρίδης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σελίν, Δημήτρης, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (81` Ανγκούλο), Μουνάφο (57` Μιλούνοβιτς), Ράμος, Γουνδουλάκης, Αποστολόπουλος (63` Ντίνας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Τελάντερ (51` λ.τρ. Λουντ), Ταυλαρίδης, Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ, Καλτσάς (68` Μπουμάλ, 83` λ.τρ. Εβαντζελίστα), Κλωναρίδης, Πέτριτς