Ομόφωνα καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους τα πολιτικά κόμματα τη χθεσινοβραδινή επίθεση στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνει: «Οι αυτουργοί τέτοιου είδους «αυθόρμητων» και «επαναστατικών» ενεργειών αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδιά τους πέφτουν στο κενό. Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου, ούτε εκβιάζεται ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νικόλας Βούτσης, καταδικάζοντας την χτεσινοβραδινή εμπρηστική επίθεση στην οικία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Eίναι αυτονόητη η καταδίκη της δεύτερης κατά σειρά εμπρηστικής ενέργειας εναντίον του συναδέλφου βουλευτή και υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη και της οικογένειας του. Δεν εκφράζουμε μόνο την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών, που θέλουν να προκαλέσουν φόβο και εγκυμονούν επικινδυνότητα για τη ζωή ανθρώπων, αλλά καλούμε όλους να αναλογιστούν το κλίμα, που δημιουργεί μια παρατεταμένη προσωπική στοχοποίηση, η οποία αναίτια εκδηλώθηκε από συγκεκριμένα κέντρα για τους δικούς τους σκοπούς».

Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξεδώθη η παρακάτω ανακοίνωση: «Πράξεις όπως η σημερινή δολοφονική επίθεση στην οικία του Α. Φλαμπουράρη δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία. Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι «επαναστάτες» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή, τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο».

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση: «Άθλιοι προβοκάτορες και ψευτοεπαναστάτες, εκτελεστές σκοτεινών λογικών ή αφεντικών, ας πάρουν για μία ακόμη φορά το μήνυμα ότι αυτή η κυβέρνηση αλλά και ένα – ένα ξεχωριστά τα μέλη της, ούτε εκβιάζονται ούτε τρομοκρατούνται. Η νέα επίθεση στον Αλέκο Φλαμπουράρη θα ενισχύσει την απόφαση όλων μας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ξαναμπεί η Ελλάδα στο δρόμο της προόδου, ανεξάρτητα με τις… αγωνιώδεις προσπάθειες κάποιων περί του αντιθέτου».

Το ΚΚΕ σε σχόλιό του καταδικάζει την επίθεση με μολότωφ στο σπίτι του υπουργού. «Αυτές οι ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να λειτουργούν προβοκατόρικα και να χρησιμοποιούνται για τη συκοφάντηση και την ενοχοποίηση των εργατικών – λαϊκών αγώνων», τονίζουν από το ΚΚΕ.

«Κάθε προσπάθεια επιβολής στον άλλο με τον φόβο και τη βία πρέπει να αντιμετωπίζεται σταθερά, διαρκώς και χωρίς υπαναχωρήσεις ή άλλες πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες. Και όχι αλλά καρτ. Οι τρομοκράτες είτε απειλούν αντιπάλους είτε φίλους είναι πάντα απέναντι από τη Δημοκρατία», επισημαίνει «Το Ποτάμι».

«Η νέα βομβιστική επίθεση στην οικία του κ. Φλαμπουράρη αποτελεί αναμφίβολα εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια με περίεργους σκοπούς σε ‘πονηρούς καιρούς'», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απόπειρες εκφοβισμού κυβερνητικών στελεχών και πολιτικών προσώπων. Τα σχέδια των όποιων φυσικών και ηθικών αυτουργών θα πέσουν στο κενό», τονίζουν σχετικά.