Την επιστροφή των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Σχοινάς, οι επικεφαλής της αποστολής μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται, ήδη, στην Αθήνα θα ξεκινήσουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές στις αρχές της εβδομάδας.

Νωρίτερα και ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και έχει σημειωθεί πρόοδος. Το Σάββατο αναμένονται στην Αθήνα οι επικεφαλής του κουαρτέτου, κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM).

«Στο τραπέζι βρίσκονται δύσκολα θέματα, όπως γνωρίζετε, και θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος, όμως στόχος της Κομισιόν είναι να μείνουμε πιστοί στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε συμφωνήσει με τις ελληνικές Αρχές. Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με την Αθήνα, όπως και με τον έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο συνάντησα στο Νταβός» είπε ο κ. Μοσκοβισί. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι πρόσφατα συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στο κουαρτέτο Ντέκλαν Κοστέλο, στον οποίο έδωσε οδηγίες.

«Η επιθυμία της Κομισιόν είναι να τελειώσουμε το συντομότερο και με επιτυχία την αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσουμε με θετικό πνεύμα τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» πρόσθεσε.

Ο ίδιος εμφανίστηκε, τέλος, κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο να συνδεθεί το προσφυγικό πρόβλημα με την ελληνική αξιολόγηση.

Η διαπραγμάτευση θα αρχίσει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα περιγράφεται ως «πολύ δύσκολη» από πηγή των Βρυξελλών και αναμένεται να επικεντρωθεί στα συγκοινωνούντα δοχεία του Ασφαλιστικού και του δημοσιονομικού κενού για το 2016 και ευρύτερα για την τριετία 2016-2018.

Στο συνταξιοδοτικό τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία εξέτασαν μέσα στην εβδομάδα τους αριθμούς καταλήγουν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν καλύπτει το απαιτούμενο 1,8 δισ. ευρώ της «εξοικονόμησης» που έχει εγγραφεί στο Μνημόνιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από