Υποδυόμενος τον συνεργάτη εταιρείας εσωρούχων, η οποία δήθεν αναζητούσε κοπέλες για εργασία ως μοντέλα, 27χρονος προσέγγιζε νεαρές γυναίκες και τους αποσπούσε φωτογραφίες τους ημίγυμνες ή με εσώρουχα ως δείγματα, όπως τους έλεγε, προκειμένου να αξιολογηθούν από συνεργάτη του.

Με «δόλωμα» την εργασία ως μοντέλα με υψηλή αμοιβή κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον 32 γυναίκες ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο 27χρονος αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες και μηνύσεις, που περιήλθαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το 2014, από νεαρές γυναίκες και γνωστή εταιρεία εσωρούχων.Σύμφωνα με τις καταγγελίες άγνωστος χρήστης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικά προφίλ προσέγγιζε ως συνεργάτης εταιρίας εσωρούχων, νεαρές γυναίκες, προκειμένου να εργαστούν ως μοντέλα στην προώθηση καινούριων εσωρούχων.

Μάλιστα για να τις πείθει, τους υποσχόταν υψηλή χρηματική αμοιβή κυμαινόμενη από 350 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με τη φωτογράφιση. Παράλληλα όμως απαιτούσε από εκείνες την αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικού σημειώματος με διάφορα στοιχεία, μεταξύ άλλων σωματικές διαστάσεις καθώς και φωτογραφίσεις τους με εσώρουχα ή ημίγυμνες προκειμένου να αξιολογηθούν δήθεν και από άλλο συνεργάτη του.

Στην προσπάθεια του να μην εντοπισθεί , καθ’ όλη τη διάρκεια της παράνομης δραστηριότητας του, απέκρυπτε τα ηλεκτρονικά του ίχνη κάνοντας χρήση ελεύθερων σημείων πρόσβασης διαδικτύου.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στην Έδεσσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός Η/Υ, συσκευή tablet και φορητό αποθηκευτικό μέσο (usb stick ), στα οποία ήταν αποθηκευμένες χιλιάδες αισθησιακές φωτογραφίες τουλάχιστον 32 γυναικών, μεταξύ των οποίων και των νεαρών, που κατήγγειλαν το περιστατικό στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ σημειώνεται ότι ο δράστης απουσίαζε από το σπίτι του και αναζητείται να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.Η δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.