Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα πολλές υπηρεσίες στην Ουάσιγκτον, λόγω της χιονοθύελλας που κάλυψε την πόλη με 51 εκατοστά χιονιού.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο της Διοίκησης Προσωπικού των ΗΠΑ χθες το απόγευμα, τα γραφεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ακύρωσε τις ψηφοφορίες για το υπόλοιπο της εβδομάδας, ενώ η Γερουσία μετέθεσε την πρώτη ψηφοφορία της εβδομάδας από αύριο στη Τετάρτη.

Τα σχολεία στην περιφέρεια της πρωτεύουσας και σε μερικά προάστια θα παραμείνουν κλειστά σήμερα. Τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσιγκτον, το Ρέιγκαν (πτήσεις εντός ΗΠΑ) και το Ουάσιγκτον Ντάλες (διεθνείς πτήσεις), παρέμειναν εντελώς κλειστά χθες, με όλες τις πτήσεις να έχουν ακυρωθεί.

Το διεθνές αεροδρόμιο Βαλτιμόρη-Ουάσιγκτον σκόπευε να ανοίξει χθες αλλά προειδοποίησε μέσω της πλατφόρμας του κοινωνικού ιστότοπου Twitter ότι οι πτήσεις θα είναι «πολύ περιορισμένες» και ότι «οι αεροπορικές εταιρείες θα καθυστερήσουν να επιστρέψουν στο πρόγραμμά τους».

Η εταιρεία που χειρίζεται τα τοπικά μετρό και τα λεωφορεία είπε ότι θα επαναφέρει περιορισμένες λειτουργίες σήμερα, μετά από παύση δρομολογίων το Σαββατοκύριακο.

Τα γραφεία της πολιτείας Μέριλαντ, της οποίας η πρωτεύουσα (Ανάπολις) βρίσκεται 80 χιλιόμετρα ανατολικά της Ουάσιγκτον, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, όπως και τα γραφεία της πολιτείας Βιρτζίνια.

Η μεγαλύτερη χιονοθύελλα στην Ουάσιγκτον για δεκαετίες δεν πτόησε όμως τους κατοίκους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να κατέβουν τις πλαγιές του Καπιτώλιου με χιονοσανίδες μετά την άρση από το Κογκρέσο σχετικής απαγόρευσης.