Χιονόνερο θα πέσει σήμερα στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Στην ηπειρωτική χώρα θα επικρατήσει παγετός, κατά τόπους ολικός στα βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου θα σημειωθεί χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 07 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -08 (μείον 08) έως 07 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός παγετός (η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους μηδέν βαθμούς κελσίου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας).

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις, στα νότια τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις στα ανατολικά τοπικά αυξημένες με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά τοπικές χιονοπτώσεις, αρχικά της κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία της ανατολικής Στερεάς, της Ευβοίας, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στο Αιγαίο. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Ανεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χωρά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Παγετός όμως θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια.