Ο Κώστας Παπανικολάου επιστρέφει στον Ολυμπιακό, καθώς όπως ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα στη Συνέντευξη Τύπου δεν θα ισοφαρίσει την πρόταση των «ερυθρόλευκων».

Έτσι ο 26χρονος φόργουορντ επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στην ομάδα που με την οποία αναδείχτηκε και κατέκτησε δύο Ευρωλίκες και ένα πρωτάθλημα.

Ο «Παπ» έφυγε από την ομάδα του Πειραιά το 2013, όταν υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα. Ένα χρόνο μετά υπέγραψε συμβόλαιο με τους Χιούστον Ρόκετς κάνοντας έτσι το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Στις «ρουκέτες» δεν μπόρεσε να καθιερωθεί και έτσι τον Ιούλιο του 2015 δόθηκε στους Νάγκετς, οι οποίοι στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο για να του υπογράψουν νέο συμβόλαιο τον Νοέμβριο και να τον αφήσουν και πάλι ελεύθερο, στις 7 Ιανουαρίου 2016.

Ο Παπανικολάου είχε εκφράσει τη θέληση του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, πράγμα που τελικά έγινε πραγματικότητα, μιας και πλέον απομένουν μόνο οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις, με το συμβόλαιο του να έχει ισχύ μέχρι το 2018.