Παρά την παρουσία όλων των μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου στην κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο αποφεύχθηκε η μετωπική τους σύγκρουση που παίρνει πλέον πιθανή… μετάθεση για την επόμενη φάση.

Πιο συγκεκριμένα τα τέσσερα ζευγάρια, όπως προέκυψαν από την κλήρωση είναι τα εξής:

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης

ΑΕΚ – Ηρακλής

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 27 – 28 Ιανουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 3 – 4 και 10 – 11 Φεβρουαρίου.Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι με αφορμή τα παράπονα για παρατυπίες στις προηγούμενες κληρώσεις, ο Παναθηναϊκός κατέθεσε αίτημα η κλήρωση του Κυπέλλου να γίνει από εκπροσώπους των ομάδων.

Το αίτημα δεν εγινε αποδεκτο από τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Γαβριηλίδη, ο οποίος και πραγματοποίησε την κλήρωση. Η κίνηση ου Παναθηναϊκού βρήκε στήριξη και από τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Μάλιστα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέστειλε και επιστολή στην ΕΠΟ. Αναλυτικά:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ενόψει της αυριανής κλήρωσης για την 4η Φάση των αγώνων του ευρισκόμενου σε εξέλιξη Κυπέλλου Ελλάδος για την Αγωνιστική Περίοδο 2015-2016 και με δεδομένο ότι κατά την αντίστοιχη διαδικασία στην προηγούμενη Φάση, παρατηρήθηκαν αταξίες τις οποίες σχολίασε αρνητικά ο αθλητικός τύπος, παρακαλούμε όπως στην αυριανή διαδικασία η ανάδειξη των ομάδων από την κληρωτίδα γίνει από εκπροσώπους των ομάδων, πάντα φυσικά υπό την επίβλεψή σας.

Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας θα γίνει δεκτή, αφού διασφαλίζει, περαιτέρω και στο έπακρον, τη διαφάνεια και ακεραιότητα της διαδικασίας».