Άλλος ένας κρατούμενος στην αμερικανική στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο, ο Κουβεϊτιανός Φάεζ Μοχάμεντ Άχμεντ αλ Καντάρι, θα αποφυλακιστεί και θα επιστρέψει στην πατρίδα του, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο 38χρονος Καντάρι παρέμεινε στη φυλακή επί 13 χρόνια καθώς σε βάρος του υπήρχαν υποψίες ότι έκανε προπαγάνδα υπέρ της Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ενδέχεται επίσης να υπήρξε "πνευματικός σύμβουλος" του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται το πότε ακριβώς θα επιστρέψει ο Καντάρι στο Κουβέιτ.

Η Επιτροπή Περιοδικών Αναψηλαφήσεων, που είναι αρμόδια για να εξετάζει τα αιτήματα αποφυλάκισης, είχε αποφανθεί τον Σεπτέμβριο ότι ο Καντάρι δεν αποτελούσε πλέον κίνδυνο για τις ΗΠΑ και δεν ήταν αναγκαίο να συνεχιστεί η κράτησή του.

Με την αποφυλάκιση του Κουβεϊτιανού θα απομείνουν 104 κρατούμενοι στη στρατιωτική φυλακή, την οποία είχε υποσχεθεί ότι θα έκλεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του Κογκρέσου, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, ώστε να υλοποιήσει τη δέσμευσή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από