Η αστυνομία του Σικάγο, που ήδη ενοχοποιείται για λάθη, σκότωσε τρεις ανθρώπους το Σάββατο, ανάμεσά τους μια μητέρα πέντε παιδιών κατά τη διάρκεια επέμβασης σε οικογενειακό διαπληκτισμό.

Τα βίαια αυτά περιστατικά είναι τα πρώτα μετά τις διαδηλώσεις που προκάλεσε η μετάδοση τον περασμένο μήνα εικόνων από τη δολοφονία, πέρσι, έφηβου αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό, ο οποίος τον γάζωσε με 16 σφαίρες.

Με ανακοίνωση, η αστυνομία δήλωσε ότι παρενέβη σε συνοικία έπειτα από κλήση που δέχτηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Κατά την άφιξή τους «οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με επιθετικό άτομο και ένας από αυτούς χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο του, τραυματίζοντας θανάσιμα δύο άτομα».

Συλλυπητήρια από την αστυνομία

«Μια 55χρονη γυναίκα τραυματίστηκε κατά λάθος και στην συνέχεια εξέπνευσε», πρόσθεσε η αστυνομία η οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς του θύματος.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα είναι δύο μαύροι, η Μπέτι Τζόουνς, μητέρα πέντε παιδιών και ο Κουιντόνιο Λεγκρίρ, 19χρονος φοιτητής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Tribune, ο Λεγκρίρ υπέφερε από ψυχικές διαταραχές και απειλούσε τον πατέρα του με ρόπαλο του μπέιζμπολ, κάτι που έγινε αιτία για να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Η Τζόουνς ήταν γειτόνισσά τους και άνοιξε την πόρτα προκειμένου να μπουν οι αστυνομικοί στο σπίτι της.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, η αστυνομία του Σικάγο ανακοίνωσε ότι πυροβόλησε ένοπλο άνδρα κατά τη διάρκεια επέμβασής της σε περιστατικό. Ο άνδρας τραυματίστηκε και εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου.