Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε τη Δευτέρα και με την απόκτηση του 26χρονου Αμερικανού γκαρντ Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να εξηγεί, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ την Τρίτη στις 21:00, στην πρεμιέρα του Top16, τους λόγους που εν τέλει προχώρησε σε προσθήκη νέου παίκτη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όπως έχει διαρρεύσει προχωρήσαμε σε μία μεταγραφή, αυτή του Όντομ. Είναι ένας γκαρντ που θα έρθει να βοηθήσει και να ενισχύσει την προσπάθεια μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ. Παρατηρήσαμε, όμως πως με τους τραυματισμούς παρουσιάστηκε πρόβλημα. Όταν λιγοστεύουν οι περιφερειακοί, άλλοι παίκτες ταλαιπωρούνται και κουράζονται περισσότερο. Θέλαμε λοιπόν μεγαλύτερη ποσότητα. Το “Top-16” δεν έχει… πισωγύρισμα. Θέλαμε να θωρακίσουμε περισσότερο την ομάδα μας.

»Είναι ένας παίκτης που θα συμπληρώσει την ομάδα. Το ότι τον επέλεξα αυτό δεν σημαίνει πως έχω πρόβλημα η παράπονο από κάποιον παίκτη. Όλοι τα έχουν πάει καλά. Όμως, μετά το Top-16 δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή και θέλαμε τώρα να πάρουμε έαν παίκτη. Θέλαμε η ομάδα να παρουσιαστεί στο απαιτητικό “Τop-16” όσο πιο γεμάτη γίνεται. Για αυτόν τον λόγο πήραμε τον Όντομ. Έχουμε συμφωνήσει μαζί του και έρχεται στην Αθήνα. Μένει μόνο η ανακοίνωση. Μόλις περάσει με επιτυχία τα ιατρικά θα υπογράψει».

Όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε γκαρντ και όχι ψηλό, ο Σφαιρόπουλος απάντησε: «Δεν θεωρώ πως δεν έχουμε αξιόπιστη λύση πίσω από το Πρίντεζη. Έχουμε καλούς παίκτες στο «4». Γενικά, έχουμε 6 ψηλούς, συν τον Παπαπέτρου που μπορεί να παίξει στο «4». Γιατί να πάρω και άλλον;»

Αναφερόμενος στην έναρξη της δεύτερης φάσης της Euroleague, είπε: «Ξεκινάει το Top-16 και έχουμε ένα δύσκολο ματς. Μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Μία ιστορική ομάδα. Μία ομάδα που πάντα όταν παίζεις μαζί της είναι ένα δύσκολο ματς. Είμαστε πιστεύω έτοιμοι για να παίξουμε αυτόν τον μαραθώνιο. Ένας μαραθώνιος υψηλών απαιτήσεων και μεγάλης διάρκειας, συγκεκριμένα 3,5 μηνών. Θέλουμε να είμαστε αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Κοιτάζουμε το πως θα βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας».

Αναλύοντας την πρεμιέρα με την Μπαρτσελόνα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε: «Μπαίνουμε στο πρώτο ματς με έναν σημαντικό αντίπαλο. Τα ματς αυτά είναι πάντα ντέρμπι. Σημαντικό να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Να βγάλουμε ενέργεια, να διαβάσουμε το παιχνίδι και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Είναι μία καθαρά επιθετική ομάδα. Ο Ναβάρο είναι σημείο αναφοράς. Ο τρόπος που παίζει είναι παρόμοιος. Υπάρχουν πυλώνες όπως ο Τόμιτς, ενώ τα «4άρια» τους έχουν καλό περιφερειακό σουτ. Πρέπει να αναχαιτίσουμε τις επιθέσεις τους. Εμείς έχουμε την καλύτερη άμυνα ανά πόντους ανά κατοχή. Συνολικά είμαστε δεύτεροι, αλλά σε αυτόν τον τομέα πρώτοι. Η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς παίκτες να επιτεθεί και διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Είναι ένα παιχνίδι που κινεί το ενδιαφέρον του κόσμου. Πολύ κόσμος θέλει να έρθει. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και θα χαρούμε που θα τον έχουμε».

Στο τέλος, αναφέρθηκε και στη μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη χθες: «Δεν αλλάζει τα πλάνα μας το τι έκανε η Μπαρτσελόνα στην Μαδρίτη. Η νίκη της δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Έκανε μία μικρή κάμψη στην Ευρωλίγκα, αλλά στην ισπανική λίγκα έκανε σερί νίκες και έχει βρει ρυθμό. Θα έχουν ρυθμό και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Όταν αντιμετωπίζεις την Μπαρτσελόνα δεν μπορείς να σταθείς σε έναν ή δύο παίκτες. Είτε έχουν απουσίες είτε όχι, θα πρέπει να παίξουμε καλή ομαδική άμυνα και ατομική».

Δηλώσεις Χάκετ και Πρίντεζη

Με δεδομένη την απουσία του Ματ Λοτζέσκι για δύο ακόμη εβδομάδες λόγω υποτροπής, ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά από τον Ντάνιελ Χάκετ στην περιφέρεια και το Γιώργο Πρίντεζη στη φροντ λάιν απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Οι δύο «ερυθρόλευκοι» μίλησαν για το παιχνίδι με τους Καταλανούς, εκφράζοντας το σεβασμό τους για τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, στην ανοιχτή προπόνηση της ομάδας του Πειραιά.

«Η συγκεκριμένη ομάδα της Μπαρτσελόνα είναι επικίνδυνη, ανεξαρτήτως τι έχει προηγηθεί στην προηγούμενη φάση. Στο ΤΟP-16 και στα πλέι οφ φροντίζει να είναι πάντα η πραγματική… Μπαρτσελόνα που όλοι ξέρουμε. Τότε είναι που φορτσάρει περισσότερο. Είναι μία ομάδα που διαθέτει ικανούς παίκτες, κανόνες και ρόλους. Νομίζω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιβάλλουμε εμείς το ρυθμό μας στο γήπεδο και να παίξουμε με ενέργεια για να φτάσουμε στη νίκη,» εξήγησε ο Πρίντεζης, ενώ όταν ρωτήθηκε για… αδυναμία της αντιπάλου του Ολυμπιακού στον τομέα των ριμπάουντ απάντησε: «Σίγουρα θα παίξει ρόλο. Έχει, όμως, κάποια άλλα θετικά στοιχεία. Της αρέσει να τρέχει, βγάζει πολλούς αιφνιδιασμούς και στηρίζεται πολύ στο “transition” παιχνίδι. Κοιτάς, όσο μπορείς, να περιορίσεις τα δυνατά όπλα του αντιπάλου. Εκεί έχουμε επικεντρωθεί πάνω σε αυτό και αν θέλουμε να κερδίζουμε, εκεί πρέπει να δείξουμε περισσότερο βάρος».

Οσο για τις πιθανές απουσίες των Αρόγιο και Αμπρίνες, ο Πρίντεζης είπε: «Δεν έχουμε πληροφορηθεί κάτι τέτοιο και δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς προετοιμαζόμαστε πάντα για όλη την ομάδα. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ σε όλες τις θέσεις. Κατά την γνώμη μου σε σχέση με πέρσι είναι ενισχυμένη. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να επικεντρωθούμε σε κάποιον παίκτη. Ο καθένας μπορεί να κάνει την ζημιά αν δεν τον προσέξουμε».

Στο τέλος, ο Πρίντεζης θυμήθηκε τη στήριξη που είχε προσφέρει ο κόσμος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ, στο ΣΕΦ, με την Μπαρτσελόνα, όταν η ομάδα του Πειραιά προκρίθηκε στο φάιναλ φορ με τρίποντο στην εκπνοή από τον ίδιο: «Ξέρουμε τόσα χρόνια πως το «TOP-16″ είναι ένας μαραθώνιος, κάθε αγώνας είναι πολύ σημαντικός και θες τον κόσμο δίπλα σου. Πέρυσι, ο κόσμος μάς βοήθησε πάρα πολύ στα παιχνίδια με την Μπαρτελόνα. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και είμαι σίγουρος πως οι φίλαθλοι περιμένουν πάρα πολύ το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μακάρι να είμαστε εμείς που θα νικήσουμε στο τέλος».

Από την πλευρά του, ο Ντάνιελ Χάκετ τόνισε: «Μπορώ να πω πως είναι ένα ματς πρόκληση για εμάς απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Πρέπει να υπερασπιστούμε την έδρα μας, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε επιθετικοί, να δείξουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και να παρουσιαστούμε δυνατοί στην άμυνα. Οι Καταλανοί έχουν πολύ βαθύ και ταλαντούχο ρόστερ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντί τους. Έπαιξαν πολύ καλά με τη Ρεάλ και είναι μία πολύ καλή ομάδα που μπορεί να σου κάνει τη «ζημιά» αν δεν προσέξεις τον κάθε παίκτη τους».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού αναμένεται να δώσει δυναμικό «παρών», με τον Χάκετ να εύχεται: «Μακάρι να παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ελπίζουμε πως θα έχει πολύ κόσμο. Εμπιστευόμαστε τους φιλάθλους που θα έρθουν να και θα μας υποστηρίξουν και τους θέλουμε στο πλευρό μας. Είμαστε στο TOP-16 και τους επόμενους τρεις μήνες έχουμε μεγάλα παιχνίδια και φυσικά οι φίλαθλοί μας θα είναι στο πλευρό μας».