Την πώληση της Finansbank και της Finans Leasing καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 18 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, «μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας στις 21 Δεκεμβρίου, καλούνται οι Μέτοχοι της τράπεζας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 18η Ιανουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00, στο Μέγαρο Μελά επί της οδού Αιόλου 93 – Αθήνα:

Θέματα ημερησίας διατάξεως:

1. Έγκριση της συναλλαγής πωλήσεως της κεφαλαιακής συμμετοχής της Εθνικής Τράπεζας και των εταιρειών του Ομίλου στις αλλοδαπές θυγατρικές εταιρείες με τις επωνυμίες «Finansbank A.S.» και «Finans Leasing».

2. Λοιπές ανακοινώσεις και εγκρίσεις».

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του Νόμου απαρτίας κατά την 18η Ιανουαρίου 2016 καλούνται οι Μέτοχοι σε Α’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 29η Ιανουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00, στο Μέγαρο Μελά επί της οδού Αιόλου 93 – Αθήνα.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της τυχόν Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα είναι τα ως άνω αναφερόμενα, εφόσον δεν θα έχει καταστεί δυνατή η λήψη απόφασης από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 18ης Ιανουαρίου 2016.