Την απόφαση να τερματίσει πρόωρα το συμβόλαιο που διατηρούσε με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 ανακοίνωσε το BBC, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης 150 εκατομμυρίων λιρών, εκ των οποίων τα 35 εκατομμύρια πρόκειται να προέλθουν από το κανάλι BBC Sport.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα της F1 στη Βρετανία περνούν στο – ελεγχόμενο από το κράτος – Channel 4, με τη συμφωνία να περιλαμβάνει τη ζωντανή μετάδοση 10 γκραν πρι ανά σεζόν έως και το 2018 χωρίς την παρεμβολή διαφημιστικών μηνυμάτων.

«H οικονομική κατάσταση του BBC επιβάλλει κάποιες σκληρές και ανεπιθύμητες αποφάσεις οι οποίες πρέπει να ληφθούν», δήλωσε η επικεφαλής του αθλητικού τμήματος του BBC, Μπ. Σλέιτερ.

«Λυπάμαι που το BBC δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο συμβόλαιό του, αλλά είμαι χαρούμενος που πλέον έχουμε ένα τηλεοπτικό δίκτυο το οποίο θα μεταδίδει τους αγώνες χωρίς διαφημιστικά διαλείμματα. Είμαι βέβαιος ότι το Channel 4 όχι μόνο θα προσφέρει μια μετάδοση επιπέδου BBC, αλλά και ότι θα προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση, καθώς ο κόσμος και η F1 έχουν προχωρήσει», δήλωσε το αφεντικό της F1 Μπέρνι Εκλεστοουν.