Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η τέως γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία ζητεί να ακυρωθεί η από 22 Οκτωβρίου 2015 απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντά της.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της κυρίας Σαββαΐδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

Ήδη, η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί στις 19 Ιανουαρίου 2016 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αν και η κυρία Σαββαΐδου επικαλείται ότι η παραπομπή της δεν είναι νομότυπη και έγκυρη, καθώς ουδέποτε της επιδόθηκε το κλητήριο θέσπισμα.

Η κυρία Σαββαΐδου αναφέρει ότι ναι μεν οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι πολιτικές (αποφάσεις) και δεν μπορούν να ελεγχθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως προς τη νομιμότητα τους, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η κυβερνητική αυτή πράξη έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας ατομικής διοικητικής πράξης, καθώς αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο και ρυθμίζει αρνητικά την υπηρεσιακή της κατάσταση.

Κατά συνέπεια, η επίμαχη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είναι μια «ατομική εκτελεστή διοικητική πράξη» παρά το γεγονός ότι εκδόθηκε από κυβερνητικό όργανο.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο κατοχυρώνεται τόσο από την ΕΣΔΑ όσο και από το Σύνταγμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από