Ομάδα ένοπλων ανδρών εισέβαλε σε φεστιβάλ στην νότια Τουρκία, το οποίο διεξαγόταν στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ήταν αφιερωμένο στην ρακή, πυροβολώντας στον αέρα και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κατανάλωσης αλκοόλ, μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

H εφημερίδα Hurriyet ανάρτησε στον ιστότοπό της βίντεο στο οποίο διακρίνεται ομάδα ανδρών να διασχίζει τρέχοντας κατάμεστη από κόσμο αγορά στα Αδανα, φωνάζοντας και πυροβολώντας στον αέρα.

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις υπόπτους με την κατηγορία ότι χτυπούσαν τα τραπέζια και τους πάγκους της αγοράς με μεγάλα μαχαίρια, όπως ακριβώς αυτά που χρησιμοποιούνται για το κόψιμο του κεμπάπ, προσέθεσε το Dogan.

Είναι η έκτη χρονιά που διοργανώνεται το συγκεκριμένο φεστιβάλ, το οποίο στο παρελθόν είχε τον τίτλο «Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ρακής».

Ωστόσο, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν φέτος να το μετονομάσουν σε «Φεστιβάλ Κεμπάμπ και Ρέβας στα Αδανα» εξαιτίας των πιέσεων που ασκούσαν συντηρητικές οργανώσεις κατά της κατανάλωσης αλκοόλ, ζητώντας επιτακτικά την απαγόρευσή του.

br>