Με ικανοποίηση υποδέχθηκε το αποτέλεσμα της κλήρωσης του Europa League ο Μάρκο Σίλβα, που έφερε την ομάδα του αντιμέτωπη με την Άντερλεχτ στη φάση των «16». Ωστόσο, ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να τονίσει τις δυσκολίες που θα έχει η συγκεκριμένη αναμέτρηση και επισήμανε το γεγονός ότι η βελγική ομάδα απέκλεισε στους ομίλους αντιπάλους όπως η Μονακό.

«Είναι ένα παιχνίδι που βρίσκεται ακόμη μακριά. Ο αντίπαλος αξίζει σεβασμό, όπως κάθε αντίπαλος που θα μπορούσε να βρεθεί στο δρόμο μας», είπε αρχικά και στη συνέχεια τόνισε: «Η Άντερλεχτ προέρχεται από τους ομίλους του Europa League, όπου αντιμετώπισε και νίκησε μεγάλες ομάδες, όπως η Τότεναμ και η Μονακό. Θα μας δυσκολέψει σίγουρα, αλλά οφείλουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να αντιμετωπίσουμε όσο μπορούμε καλύτερα αυτούς τους αγώνες.

Ξέρω ότι τη σεζόν 2013-14 ο Ολυμπιακός είχε νικήσει δύο φορές την Άντερλεχτ. Το βλέπω σαν καλό σημάδι και μας δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα και δεν μας εξασφαλίζει. Η τελευταία εικόνα για τις δύο ομάδες είναι θετική για εμάς, αλλά έχει περάσει καιρός από τότε και ίσως να έχουν αλλάξει πολλά».

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς αγωνίστηκε στην Άντερλέχτ, οπότε για την πιθανότητα να τον συμβουλευτεί, απάντησε: «Είναι νωρίς ακόμη. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και από τη στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής μας ξέρει κάποια πράγματα για τον αντίπαλο μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες, όπως κάνουμε για κάθε αντίπαλο. Το ίδιο όμως θα κάνει και η Άντερλεχτ για εμάς».

Τέλος, για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές ή προσθήκες στο ρόστερ του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια των μεταγραφών, σχολίασε: «Είναι νωρίς ακόμη. Είναι πιθανό να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Θα μελετήσουμε τις περιπτώσεις που έχουμε και ανάλογα θα αποφασίσουμε».